​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Nationaal Voorleesontbijt bij Berend Botje

08-01-2019

Dit jaar zijn de Nationale Voorleesdagen van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari. Op de kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en buitenschoolse opvang van Berend Botje wordt deze week nóg meer aandacht besteed aan het voorlezen dan tijdens andere weken in het jaar. Iedere locatie van Berend Botje organiseert haar eigen activiteiten. Zo doen zij ook mee aan het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 23 januari.

Burgemeester Posthumus komt voorlezen
Veel bekende en minder bekende Nederlanders steunen de Voorleesdagen. Op woensdag 23 januari, tijdens het Voorleesontbijt, komt bijvoorbeeld burgemeester Posthumus van de gemeente Koggenland bij Kindercentrum De Goorn voorlezen uit Een huis voor Harry van Leo Timmers, het Prentenboek van het Jaar 2019. Op veel locaties mogen kinderen in pyjama komen en wordt er een lekker ontbijtje geserveerd. 

Taal bij Berend Botje
Berend Botje is zich bewust van het belang van taal. Zo heeft voorlezen een positief effect op de woordenschat en ontwikkeling van kinderen. Als werkgever zet zij zich ook in voor een goede taalontwikkeling van de medewerkers. Dat is essentieel voor hun eigen ontwikkeling, maar vooral voor de kennisontwikkeling van de kinderen.

Ook is Kinderopvang Berend Botje lid van het Taalakkoord én van het Westfries Bondgenootschap tegen Laaggeletterdheid. Zij draagt daarmee actief bij aan het signaleren en verminderen van laaggeletterdheid in West-Friesland.

 

Terug naar overzicht