​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Nationale Voorleesdagen 2018: Wethouder leest voor in Midwoud

09-01-2018

Het is weer bijna tijd voor de Nationale Voorleesdagen. Dit jaar is het van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari. In deze week wordt ook het Nationale Voorleesontbijt gehouden. Op de kinderdagverblijven en peuterspeelgroepen van Berend Botje wordt deze week nog meer aandacht besteed aan het voorlezen dan tijdens andere weken in het jaar. En iedere locatie van Berend Botje organiseert haar eigen activiteiten.

Nationale Voorleesdagen 2018: Wethouder leest voor in Midwoud

Het prentenboek van het jaar is ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup. Het gaat over een tijger die heerlijk ligt te slapen, maar ook erg in de weg ligt. De andere dieren kunnen er niet langs en gaan op zoek naar manieren om er toch langs te kunnen.

Wethouder komt voorlezen
Op woensdag 24 januari is het Voorleesontbijt. Deze ochtend komt Wethouder Harry Nederpelt om 9 uur bij ons voorlezen uit het prentenboek. Op een leuke manier neemt hij de kinderen mee in het verhaal. Daarna gaan we samen ontbijten. De kinderen mogen deze ochtend in hun pyjama naar het kinderdagverblijf komen!

Tips om zelf hiermee aan de slag te gaan
Kinderen vinden voorlezen heel erg leuk, zeker als je er een fijn moment samen van maakt. Voorlezen heeft ook een positief effect op bijvoorbeeld de woordenschat van kinderen. Laat ze eens zelf een boek uitkiezen, of herhaal juist een aantal keer hetzelfde boek zodat ze het verhaal gaan herkennen. Of maak het nóg leuker met gekke stemmetjes of bijbehorende kleine bewegingen. Ben je nog op zoek naar een leuk boek? Klik hier voor de prentenboek top 10 van dit jaar.

Kinderopvang Berend Botje is ook lid van het Westfries Bondgenootschap tegen Laaggeletterdheid en draagt daarmee actief bij aan het signaleren en verminderen van laaggeletterdheid in West-Friesland.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.