​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Nieuwe geslaagden cursus 'Management in de kinderopvang'

09-08-2021

Bij Kinderopvang Berend Botje vinden we ontwikkeling belangrijk - niet alleen van kinderen, maar óók die van onze medewerkers. Daarom bieden we regelmatig interessante cursussen en trainingen aan. Eén daarvan is het interne traject 'Management in de kinderopvang', die samen met Parenticom ontwikkeld is. 

In een aantal bijeenkomsten leren de deelnemers over leerstijlen, gesprekstechnieken, soorten gedrag, leiderschapsstijlen en meer. Daarnaast wordt er ingegaan op de persoonlijke ontwikkeling en krijgen de deelnemers veel inzicht in zichzelf. Wie ben ik? Wat zijn mijn kwaliteiten en welke valkuilen horen daarbij? De deelnemers sluiten het traject af met een presentatie. Afgelopen maand hebben twaalf medewerkers van Kinderopvang Berend Botje het traject succesvol afgerond.

Feedback geven en ontvangen

Eén van hen is orthopedagoog Merel. Zij vertelt: "De opleiding doet vermoeden dat je wordt opgeleid tot leidinggevende, maar het is veel meer dan dat. Omdat je veel leert over persoonlijke ontwikkeling, is het een interessant traject voor iedereen. Vanwege corona hebben we alle bijeenkomsten online gedaan. In de bijeenkomsten werden allerlei onderwerpen behandeld: van het geven van een rondleiding op locatie tot het omgaan met bezwaren, gesprekstechnieken aanleren of leiderschapsstijlen onderscheiden. Met name het stukje over transparant management sprak me erg aan: door duidelijke verwachtingen te stellen schep je duidelijkheid. Dit is iets wat ik kan toepassen bij de stagiair(e)s die bij ons komen stagelopen bijvoorbeeld. Ook het stukje over feedback geven en ontvangen kwam aan de orde. Omdat we onze collega's, vrienden en familie om feedback hebben gevraagd, kwamen er hele mooie inzichten wat betreft onze sterke en minder sterke kanten."

Inzicht in anderen

Ook leren de deelnemers over persoonlijkheidsstijlen. Een mooie eyeopener volgens Merel. "Voorafgaand vulden we een test in waaruit jouw persoonlijkheidsstijl blijkt. Mijn eigen uitslag was niet verrassend, maar het was wel fijn om te ontdekken dat wat hierbij past - ook echt over mij gaat. Het gaf me ook inzicht over anderen en hoe zij in elkaar steken. Superfijn!" Al met al, sluit Merel af, is het een ontzettend leerzame cursus voor iedereen.

We willen alle deelnemers van harte feliciteren met deze mooie prestatie! 

Terug naar overzicht