​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Nieuwe speelhoek voor baby’s in Den Ilp!

01-09-2020

Dat is leuk! In Den Ilp hebben we een nieuw ingerichte speelhoek voor de allerkleinste kinderen van het kinderdagverblijf. In deze speelhoek vind je een grondbox. Zo’n grondbox biedt meer speel- en ontdekruimte dan een ‘gewone’ box en zorgt ervoor dat de baby’s in een veilige omgeving kunnen spelen en rollen.

Waarom een grondbox?

Tussen de spijlen door kunnen de baby’s naar de andere kinderen én pedagogisch medewerkers in de groepsruimte kijken en met ze ‘communiceren’. Dit zorgt ervoor dat er continu interactie is tussen alle kinderen en dat draagt weer bij aan de ontwikkeling van de sociale vaardigheden. Daarnaast komen de baby’s ook zichzelf tegen, er hangt namelijk een grote spiegel in de grondbox. Door middel van deze spiegel ontdekken ze hoe zij er uitzien en wat voor bewegingen ze kunnen maken en hoe dat er uitziet.

Uiteraard is er ook gedacht aan de oudere kinderen van het kinderdagverblijf. Onlangs hebben we namelijk de rest van de groepsruimte ook opnieuw ingericht. Door de speelhoeken regelmatig aan te passen, zorgen we ervoor dat de kinderen continu nieuwe dingen leren en ontdekken.

Terug naar overzicht