​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Officiële Boekstart locatie

04-10-2017

Op woensdag 4 oktober werd Peuterspeelgroep de Speulboet officieel geopend als boekstartlocatie. Jessica Dip kwam, namens de bibliotheek, het certificaat overhandigen.

Jessica Dip heeft op deze dag ook uitleg gegeven over het belang van Boekstart: het stimuleren van ouders om al voordat hun baby acht maanden oud is te beginnen met voorlezen. Want vroeg beginnen met voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen.

Daarna heeft zij het boek ‘Rupsje Nooitgenoeg’ van Eric Carle voorgelezen aan de kinderen. De peuters luisterden aandachtig en toen het rupsje de lolly ging eten zei een kindje ‘die lust ik ook!’. Dit leuke verhaal zal nog vaak voorgelezen worden op de peuterspeelgroep.

 

Dagelijks lezen we op een speelse manier voor en veel kinderen lezen ook zelf boekjes. Dat is goed voor de taalontwikkeling en vooral ook erg leuk voor de kinderen én voor ons.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.