​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Op avontuur in de bibliotheek

16-02-2018

Bij Peuterspeelgroep Berend Botje Hummelhof in Nibbixwoud zijn de kinderen gek op lezen. Daar spelen de pedagogisch medewerkers op in met het thema ‘Wij gaan naar de bibliotheek’. Lezen, voorlezen, op bezoek in de bibliotheek maar ook zélf boeken maken. Het prikkelt de fantasie van de peuters en ze krijgen er geen genoeg van.

Tegenover de peuterspeelgroep is de Sint Nicolaasschool en daar is een echte bibliotheek. Vrijwilliger Olivia is ook vrijwilliger van de bibliotheek en heeft de kinderen laten zien wat er daar allemaal te beleven is en hoe dat werkt. Zelf een mooi boek uitkiezen, de boeken scannen als je ze wilt lenen; ze waren er erg van onder de indruk. Zoveel boeken hadden de kinderen nog nooit gezien!

Zelf boeken maken
De locatie zelf heeft ook een tijdelijke bibliotheek gemaakt, samen met de kinderen. En daar kunnen ze ook hun eigen zelfgemaakte boek uit de kast halen! Alle peuters hebben een eigen boek gemaakt over een onderwerp dat ze zelf interessant vinden.

Iedere dag voorlezen
Iedere ochtend mogen de kinderen een boek uitkiezen en wordt er voorgelezen, door één van de pedagogisch medewerkers of door een ouder. En niet alleen in het Nederlands. Een aantal kinderen heeft ouders die bijvoorbeeld in Irak of Syrië geboren zijn, en ook in die taal is een spannend verhaal reuze interessant.

   

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.