​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Op bezoek bij de bibliotheek

31-01-2018

Wat doen de dieren die je in het boek ziet? En welke geluiden maken zij? Weet je ook hoe ze lopen? De kinderen van Kinderdagverblijf Enkhuizen werden tijdens een uitstapje naar de bibliotheek interactief voorgelezen door een van de medewerksters van de bibliotheek. En dat was ontzettend leuk!

Op bezoek bij de bibliotheek

Samen met de pedagogisch medewerkers liepen de kinderen naar de bibliotheek. Onderweg was er al van alles te zien. Vogels, grote auto’s, mooie bloemen en zelfs een beeld van een hond met een échte gebreide muts.

De bibliotheek ging speciaal voor de kinderen open. De medewerkster stond ons al op te wachten. Daarna liep zij zo stil als een muisje op haar tenen naar de voorleeshoek. De kinderen volgden haar en liepen ook heel zachtjes. De medewerkster liet de voorkant van het boek ‘Ssst! De Tijger slaapt’ zien en vroeg de kinderen welke dieren zij allemaal zagen? Een vos, muis, schildpad, ooievaar en een tijger. De medewerkster vroeg de kinderen ook welke geluiden de dieren maken en hoe zij lopen. De kinderen lieten het allemaal horen en zien en luisterden aandacht naar het verhaal. Na het voorlezen, hebben we nog met zijn allen gezongen en de tijger uit het boek geaaid. De kinderen kregen na afloop ballonnen mee. Rode, groene, blauwe en gele ballonnen, net als in het verhaal

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.