​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Overheerlijke pannenkoeken bij Peuterspeelgroep De Dijkwerkers

22-03-2021

Hmmm! Dat was smullen! Vrijdag 19 maart was het nationale pannenkoekdag, ook onze locatie in Wervershoof deed daar enthousiast aan mee. We hebben pannenkoeken gebakken, versierd en natuurlijk opgegeten. Ook hebben we pannenkoeken geknutseld en een mooi placemat gemaakt. Al met al een geslaagde pannenkoekendag. 

Normaal gesproken zijn er veel ouders die enthousiast mee helpen met het bakken van de pannenkoeken. Helaas kon dat, in verband met de coronamaatregelen, niet doorgaan. Erg jammer natuurlijk, maar we hopen volgend jaar de ouders wel weer te ontvangen!

Maak je eigen placemat! 

De peuters van Peuterspeelgroep De Dijkwerkers, voorheen peuterspeelzaal, hebben samen prachtige placemats gemaakt ter voorbereiding van het pannenkoeken eten. Hoe je dat doet? Pak een vel papier en knip er een rondje uit (pannenkoek). Vervolgens pak je nog een vel papier, in een andere kleur, en plak je daar het rondje op. Vervolgens kan je de pannenkoek versieren met stickers, glitters, stiften of potloden. Uiteraard kan je ook rondom de pannenkoek wat versiering toevoegen. 

Uiteindelijk hebben wij onze placemats goed gebruikt tijdens het versieren en opeten van de pannenkoeken. Wij hebben allemaal blije gezichtjes gemaakt van fruit en/of stroop, dat ziet er vrolijk uit he! 

Terug naar overzicht