​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Peuteropvang Berend Botje verhuist naar Kindcentrum Avenhorn

21-10-2020

De peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) van Kinderopvang Berend Botje is nu nog gevestigd in het Kindercentrum aan de Kantbeugel in De Goorn. In de zomer van 2021 verhuizen de peuters naar het nieuwe Kindcentrum aan de Buitenroede in Avenhorn. Aanmelden is nu al mogelijk.

Peuterspeelgroep Berend Botje
De peuterspeelgroep biedt van maandag t/m vrijdag tussen 08:15-12:15 uur opvang aan kinderen vanaf 2 tot 4 jaar. Op de groep wordt vooral gekeken naar wat peuters zelf kunnen en willen. Samen gaan zij aan de slag met thema’s en spelenderwijs doen ze nieuwe woorden en begrippen op. Daarbij leren ze veel van elkaar. Bij Berend Botje spelen de kinderen elke dag buiten. Rennen, klauteren, elkaar besluipen, overal op klimmen en rondrijden op fietsjes. Zo ontdekken zij hun eigen grenzen.

Nieuwbouw Kindcentrum
Het nieuwe Kindcentrum aan de Buitenroede in Avenhorn wordt naar verwachting in de zomer van 2021 opgeleverd. Deze centrale plek biedt ruimte aan drie scholen, een gymzaal en Kinderopvang Berend Botje. Naast peuteropvang biedt Berend Botje hier straks hele dagopvang en buitenschoolse opvang. De grote, lichte ruimten van de peuterspeelgroepen krijgen verschillende hoeken, zoals een huishoek, bouwhoek, eethoek en de leeshoek. Voor de kinderen is het heel overzichtelijk welke activiteiten waar plaatsvinden. Dat geeft duidelijkheid, rust en uitdaging.

De scholen die in het gebouw komen zijn de Jozefschool, De Overhaal en De Ieveling van SKO West-Friesland en Stichting Allure. Berend Botje werkt nauw samen met de drie scholen. Er worden afspraken gemaakt over de planning van activiteiten, vakanties en uitjes. De visies van de scholen en Berend Botje sluiten goed op elkaar aan, evenals de thema’s waarmee op de groepen wordt gewerkt. Mede hierdoor ontstaat een mooie, doorgaande ontwikkelingslijn.

Aanmelden
Aanmelden voor peuteropvang bij ons nieuwe kindcentrum kan via berendbotje.nl/aanmelden.

Terug naar overzicht