​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Peuteropvang in Hoorn gaat veranderen

01-12-2017

Vanaf 1 januari 2018 verandert de peuteropvang in de gemeente Hoorn. Peuteropvang valt vanaf dat moment onder de Wet kinderopvang. Hierdoor verandert er het een en ander op het gebied van regels, kwaliteit en financiën. Ouders die beiden werken of studeren gaan gebruik maken van kinderopvangtoeslag vanuit de Belastingdienst. Ouders die niet beiden werken of studeren ontvangen een bijdrage vanuit de gemeente.

Overheid betaalt mee: kinderopvangtoeslag of gemeentebijdrage
Heb je recht op kinderopvangtoeslag?
Dan kan je kan bij ons kiezen voor een traditionele peuterspeelzaalochtend (3 uur) of een lange ochtend (5,5 uur). De kinderen die een lange ochtend bij ons komen mogen vanaf 7:30 uur gebracht worden, eten tussen de middag een gezonde warme maaltijd en kunnen om 13:00 uur weer opgehaald worden. Bereken hier wat de peuteropvang bij ons jou (netto) gaat kosten.

Alle voordelen op een rijtje:
- Van 7:30 tot 13:00 uur geopend 
- Kinderen eten tussen de middag met ons mee
- Opvang is altijd in de ochtend
- Mogelijkheid om meer dan 2 ochtenden af te nemen

Heb je recht op gemeentebijdrage?
Werken of studeren jullie niet beiden? Dan heb je geen recht op kinderopvangtoeslag maar krijg je een bijdrage van de gemeente. Ook dan kan je peuter vanaf 1 januari 2018 bij ons terecht. Wij bieden namelijk een korte ochtend (3 uur) peuteropvang waarvoor je een bijdrage van de gemeente krijgt. Benieuwd naar jouw eigen bijdrage? Bereken het hier.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.