​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Peuters Hummelhof brengen het verzamelde afval weg

17-04-2018

De peuters van peuterspeelgroep De Hummelhof in Nibbixwoud hebben een aantal weken fanatiek het afval gescheiden. Glas netjes bij het glas, batterijen in een apart bakje en het papier en plastic natuurlijk ook niet bij elkaar.  Ook hielpen ze mee met de landelijke opruimactie van Heel Nederland Schoon. Wat een kanjers!

Vorige week sloten ze samen met de pedagogisch medewerkers het thema af. Het verzamelde afval moest natuurlijk nog weggebracht worden. Dat werden hele leuke uitjes met de kinderen! De batterijen hebben ze ingeleverd in de speciale verzamelbak, het plastic hebben ze samen naar het afvalstation van HVC gebracht en het papier werd opgehaald door Roele De Vries Recycling.

Zo'n vuilniswagen maakt veel geluid! Maar met de handen op hun oren durfden de kinderen wel allemaal even te kijken, want het was erg interessant. Onder begeleiding van de ukelele van hebben ze ook gezongen over het onderwerp, vooral het liedje ‘De Vuilnisman’ van Het Zandkasteel werd luidkeels meegezongen. De kinderen hebben veel geleerd over het onderwerp afval en vonden het erg leuk.

     

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.