​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Peuters lopen met veel plezier Peuter4daagse

01-01-0001

Vorige week tijdens de Week van de Gezonde Jeugd hebben veel van onze locaties meegedaan met de Peuter4daagse. De pedagogisch medewerkers gingen tijdens de opvanguren met de peuters én baby’s op pad en liepen zij minimaal een kwartier langs een zelf uitgezette route. De kinderen kregen een stempelkaart en na afloop van vier dagen wandelen ontvingen zij een officiële medaille en diploma. 

Locatieleidinggevende Virginia van locatie Volendam vertelt: ‘Onze kinderen kregen in het begin van de week een sticker-stempelkaart. De hele week werd er elke ochtend een wandeling gemaakt. Ook hebben we andere leuke activiteiten met de kinderen gedaan, zoals parcours beklimmen en dansen op muziek. Bij elke wandeling of activiteit mochten de kinderen een stempel of sticker plakken. De kaarten gingen mee naar huis, zodat ze ook thuis konden wandelen. Aan het einde van de week hebben alle kinderen een wandeldiploma en een echte medaille in ontvangst mogen nemen. Onze baby's en dreumesen deden natuurlijk ook een beetje mee. Met de wandelingen gingen zij mee in de wagen en bewogen en dansten zij gezellig mee.’

Ook op locatie Edam stond het vorige week in het teken van de Peuter4daagse. ‘Maandag tot en met donderdag wandelden we met alle 2+ kinderen onder begeleiding van een muziekje naar het Singelveld. Na iedere wandeling kregen de kinderen een stempel op de stempelkaart en ook thuis werd gewandeld op de dagen dat zij dat niet op de opvang konden doen. De laatste dag kregen de kinderen een diploma, medaille en natuurlijk een feestelijk onthaal bij binnenkomst. Dat hadden zij wel verdient’, besluit locatieleidinggevende Sylvia.

Bewegen is ontzettend belangrijk voor de jeugd en daar dragen wij natuurlijk graag aan bij. Het was een mooie week voor de kinderen.

Terug naar overzicht