​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Peuters Pippeloentje klussen en bouwen er op los

09-03-2018

‘Wij bouwen een huis’ is altijd een populair thema bij onze peuters, en zeker bij die van peuterspeelgroep Pippeloentje Wervershoof. Er wordt hard gewerkt, met prachtige bouwwerken als resultaat. Schilderen met grote kwasten en rollers, huizen bouwen van kartonnen dozen en een bord vol woordplaten met woorden die bij bouwen horen. Ze vinden het super interessant.

Als professionele bouwvakkers gaan ze er mee aan de slag. Tussen het klussen door lezen we met de kinderen verhalen over de bouw en spelen de peuters met bouwhelmen, veiligheidsjasjes en het gereedschap uit de gereedschapskist. Ze gaan helemaal op in hun rol.

Dit thema sluit erg goed aan op de pedagogische visie van Kinderopvang Berend Botje. Hierin gaan wij, vanuit de gedachte van Reggio Emilia, uit van de eigen creativiteit van kinderen. Met zoveel mogelijk natuurlijk en kosteloze materialen kunnen ze vanuit hun eigen fantasie werken. Ieder kind is een kunstenaar, en ook met dit thema kunnen ze zich naar hartenlust uitleven. Meer informatie over onze pedagogische visie en hoe wij dit toepassen in de dagelijkse praktijk lees je hier.

 

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.