​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Plannen nieuw (I)KC Avenhorn/De Goorn getekend

20-07-2018

Woensdag 18 juli was het zover! De handtekeningen van schoolbesturen, Gemeente Koggenland en Berend Botje voor de bouw van het (Integraal) Kindercentrum in Avenhorn/De Goorn zijn gezet. Het ontwerp en de invulling van het (I)KC wordt nog besproken, maar de kop is er af.

Het nieuwe (I)KC wordt gebouwd op een weiland aan de Buitenroede in Avenhorn. Deze centrale plek is groot genoeg om drie scholen, een gymzaal en Kinderopvang Berend Botje te huisvesten. De scholen die in het gebouw komen zijn de Jozefschool, De Overhaal en De Ieveling van SKO West-Friesland en Stichting Allure. Door de combinatie van kinderopvang met onderwijs bieden zij samen een doorgaande ontwikkelingslijn aan voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

De plannen volgen nog, maar er is getekend voor het gezamenlijk laten ontwerpen en bouwen van het nieuwe (I)KC. Wethouder Win Bijman tekende namens Gemeente Koggenland, Leo Wijker namens SKO West-Friesland, Odette Meskers namens Stichting Allure en Gaby Alberts namens Kinderopvang Berend Botje. Op de plek waar straks gebouwd wordt, genoten ze van koffie en gebak: op een zonnige samenwerking.

Foto: Foto Hoekstra

Terug naar overzicht