​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

De mooiste dierentuin van Nederland staat in Medemblik

18-06-2021

Afgelopen tijd hebben we samen met de kinderen van Peuterspeelgroep Het Speelkasteel hard gewerkt aan onze prachtige dierentuin. Het maken van een eigen dierentuin sluit mooi aan bij ons thema ‘naar de dierentuin’. Alle kinderen hebben er met veel plezier aan meegewerkt.

Zowel in de klas als op de gang vindt je de zelfgemaakte hokken en kooien voor de dieren. Ook hebben we een prachtige savanne gemaakt waar de olifanten, giraffen en neushoorns in alle rust kunnen verblijven. Er is zelfs een heuse vlindertuin aanwezig!

De kinderen zaten helemaal in hun rol als oppasser voor de dieren. Netjes werd de ‘poep’ van de dieren opgeruimd uit de verschillende dierenverblijven. Ook zorgen de oppassers er goed voor dat alle dieren de juiste voeding krijgen. De sla en broden voor de olifanten, giraffen, neushoorns en nijlpaarden, vis voor de beren en de pinguïns en vlees voor de tijgers en leeuwen. Na het kopen van een kaartje, mag je de prachtige dierentuin bezoeken.

Door een oppasser/verzorger na te spelen, wordt de echte wereld een beetje meegenomen in de beleving van een kind! Maar... hoe leuk zou het zijn om naar een echte dierentuin te gaan?

 

Terug naar overzicht