​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Samen bonen laten groeien!

21-03-2018

Wat zie je allemaal in de tuin?  Wat heb je nodig om zelf groenten, fruit of planten te laten groeien? En kan je zelf boontjes kweken die je uiteindelijk kan opeten? De kinderen van peuterspeelgroep De Hoeksteen weten er inmiddels alles van dankzij het nieuwe thema ‘Ik ga werken in de tuin’.

Samen bonen laten groeien!

De lente is bijna begonnen en dan kun je in de tuin van alles ontdekken. Kleine beestjes, planten, gras, groenten, er is van alles te zien. Op peuterspeelgroep De Hoeksteen zijn de kinderen daarom druk bezig met het thema ‘Ik ga werken in de tuin’.

Samen bonen planten
De pedagogisch medewerkers hebben alle spullen laten zien die een tuinman nodig heeft. Ook hebben ze een boon geplant. Net als de bevers Flip en Kasper uit het boek ‘Kasper de tuinman’, waar de kinderen uit zijn voorgelezen. In dit boek wordt stap voor stap uitgelegd hoe de bevers de boon planten. De kinderen hebben samen met de pedagogisch medewerkers deze stappen gevolgd. Ze deden aarde en een gewelde boon in een bloempot en daar moest ook wat water bij. En nu wachten tot de boon gaat groeien. Spannend!

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.