​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Samenwerking Kindcentrum Opmeer-Spanbroek officieel van start

25-04-2022

Het is eindelijk zover: het ontwerpen van het nieuwe kindcentrum Opmeer-Spanbroek is van start gegaan. Maar liefst zeven organisaties gaan samen het kindcentrum vormen: SKO West-Friesland, ALLURE, gemeente Opmeer, de Westfriese Bibliotheken, Stichting Muziek Opmeer, GGD Hollands Noorden en Kinderopvang Berend Botje. Op woensdag 20 april kwamen alle medewerkers van deze organisaties bij elkaar om dit bijzondere moment te vieren.

Zeven organisaties samen één
Naast de basisscholen ’t Ruimteschip, St. Bonifatiusschool en OBS De Akker, met gezamenlijk ruim 500 leerlingen, wordt er in het nieuwe kindcentrum ruimte gecreëerd voor kinderopvang, muziekonderwijs, een gymzaal, een bibliotheek en voor gemeentelijke gezondheidsdiensten. De ruimtes moeten aan alle wensen en eisen voor deze medewerkers en kinderen voldoen, dus gaan de organisaties ook sámen aan de slag met het ontwerp. Zo krijgt elke organisatie straks een eigen plek binnen het gebouw, rondom een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. Er wordt gestreefd naar een plek waar in loop der tijd steeds meer wordt samengewerkt, om in de behoefte van kinderen en ouders te voorzien.

Locatie
Het nieuwe gebouw wordt gerealiseerd op de huidige locatie van de St. Bonifatiusschool - Veldstralaan 4 in Spanbroek, aangevuld met het trapveld aan de Wuiver. Ook aan de verkeersstroom rondom de locatie zal het team gaan werken.

Kinderopvang
Berend Botje is blij met deze samenwerking. Op deze nieuwe locatie bieden wij straks kinderdagverblijf, peuterspeelgroep en buitenschoolse opvang. Als de inschrijving voor deze locatie start, informeren we je hierover op onze website.

Terug naar overzicht