​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Samenwerking WerkSaam Westfriesland en Kinderopvang Berend Botje

01-02-2017

Wij zijn Proud Partner van MVO Westfriesland. We vinden het belangrijk om vanuit ons sociale hart kansen te bieden aan kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gezien de ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt, het gegeven dat er steeds meer vraag is naar pedagogisch medewerkers en de kansen die bijscholing biedt aan de doelgroep hebben wij samen met WerkSaam Westfriesland gekeken wat wij voor elkaar kunnen beteken en is er een samenwerkingstraject gestart.

Na een voorselectie door WerkSaam hebben wij een 20-tal kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Na het sollicitatiegesprek hebben de kandidaten een halve dag op proef meegelopen in één van de kindercentra van Berend Botje om een goed beeld te krijgen wat het werk op een kindercentrum inhoudt.

In februari starten er 13 cliënten van WerkSaam Westfriesland. Deze cliënten zijn allen al bevoegd om in de kinderopvang te werken maar beschikken alleen niet over de diploma’s die horen bij de nu geldende eisen. Er wordt begonnen met een stoomcursus van 2 weken, deze stoomcursus bestaat uit een training; ‘basiskennis kinderopvang’, een EHBO cursus en toets en een taaltoets.

Kandidaten die de eerste twee weken succesvol hebben afgerond zijn geplaatst op een stagelocatie. We nemen de volledige begeleiding hiervan voor onze rekening. In een tijdsbestek van 10 tot 14 weken wordende cliënten theoretische en praktisch bijgeschoold. De kandidaten krijgen een VVE opleiding van eigen gecertificeerde docenten en stagebegeleiders van Berend Botje. Naast stagelopen, 8 opleidingsdagen besteden de kandidaten ook veel uren aan zelfstudie.

Contract bij Berend Botje
Berend Botje heeft bij aanvang van het traject toegezegd dat zij minimaal 50% van de kandidaten die het traject succesvol hebben afgerond een contract aanbieden voor minimaal 24 uur per week. Wij onderschrijven hiermee ons motto dat wij vindt dat alle kinderen en volwassen de kans moeten krijgen om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen. We vinden het ook fijn op deze manier gemotiveerde medewerkers aan ons bedrijf te kunnen toevoegen. Voor de kandidaten die geen contract ontvangen bij Berend Botje zijn er weer volop kans op de arbeidsmarkt met hun nieuw verworven skills, arbeidservaring en 4 aanvullende diploma’s/certificaten.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.