​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Spelen met de lichtbak bij Kinderdagverblijf Enkhuizen

14-12-2020

De lichtbak is nieuw op ons kinderdagverblijf in Enkhuizen. De naam zegt het al: het is een bak met licht erin. Het licht zorgt voor een hele andere kijk op voorwerpen als je deze erop legt. Sommige voorwerpen laten het licht door en andere juist niet. En wat gebeurt er als je voorwerpen stapelt? Kinderen ontdekken spelend en de fijne motoriek wordt ook gelijk geoefend.

Spelen met de lichtbak doen we met bijna alle leeftijden. Ook voor baby’s en jonge dreumesen is het leuk. Zo hebben we samen met de baby’s de herfst ontdekt op de lichtbak. We hebben er allerlei blaadjes opgelegd, boomschors, dennenappels, kastanjes en eikeltjes.

   

Licht trekt de aandacht van kinderen aan. Hierdoor wordt de concentratieboog verlengd. Lynn en Marley ontdekken kleuren en vormen op de lichtbak. Zo hebben ze de voorwerpen op kleur gesorteerd, maar ook hun eigen fantasie gebruikt voor prachtige bouwsels.

  

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.