​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Spelenderwijs leren tijdens beweegclinic voor peuters

18-04-2018

Klimmen, klauteren en door de gymzaal rennen; het mocht allemaal tijdens de beweegclinic van FC Balbini afgelopen maandag. Heerlijk om even te ontladen en wat hebben ze in korte tijd spelenderwijs al veel geleerd! Peuters van onze kindercentra in Hoorn-Centrum, Hoorn-Huesmolen en Hoorn-Kersenboogerd kregen een uurtje beweegonderwijs van Jorn Glas.

Bij Berend Botje spelen we bijna dagelijks buiten met de kinderen, maar in een gymzaal was voor veel van de peuters wel bijzonder. Met onder andere muziek, toestellen en ballen had Jorn een leuke les samengesteld en er was veel ruimte voor improvisatie en interactie met de kinderen. Zo sloot de les goed aan op het niveau en de behoeftes van alle kinderen die mee deden.

In hoepels springen, zigzaggen om een pionnetje heen met een bal in je handen, over banken en kasten klimmen.. Dat is nog knap lastig! In het begin vonden veel kinderen het spannend en soms ook wel moeilijk, maar aan het einde van de les zag je het zelfvertrouwen groeien. Ze voelden zich steeds meer op hun gemak en daardoor gingen de oefeningen al snel veel beter. Na afloop raakten ze er niet over uitgepraat!

FC Balbini brengt kinderen van 3 tot 5 jaar in beweging. De trainingen hebben een positieve invloed op kinderen, wat veel verder gaat dan alleen op het sportveld. Het beweegprogramma van FC Balbini is gericht op de peilers 'plezier', 'doelgerichte beweging' en 'voetbal'. Meer informatie hierover vind je op hun website.

  

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.