​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Stichting Kopwerk en Kinderopvang Berend Botje ondertekenen intentieverklaring IKC Medemblik

21-04-2021

Op 1 januari van 2020 opende Kinderopvang Berend Botje een peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) in basisschool Het Koggeschip in Medemblik. In het afgelopen jaar is er hard gewerkt om deze samenwerking te intensiveren, mét succes! Afgelopen woensdag 21 april ondertekenden Jan Bot, algemeen directeur van Stichting Kopwerk (waar de basisschool deel van uitmaakt) en pedagogisch directeur Gaby Alberts van Kinderopvang Berend Botje een intentieverklaring waarmee ze samen verder gaan als Integraal Kindcentrum (IKC).

In het nieuwe IKC werken pedagogisch medewerkers van de peuterspeelgroep De Bereboot en de leerkrachten van de kleutergroepen nauw samen om de doorgaande leerlijn te realiseren van peuter- naar kleuteronderwijs. De leerkrachten merken nu al dat de 4-jarige kinderen een betere start hebben in de kleuterklas en willen hierin graag vervolgstappen maken. 

Feestelijk moment

Van het ondertekenen van de intentieverklaring is een feestelijk moment gemaakt. Voorafgaand aan het officiële gedeelte knipte wethouder Dirk Kuipers een lintje tussen twee ballonnenbogen door. Uiteraard was er ook een rol weggelegd voor de kinderen. De peuters en kleuters sloten af met een mooi lied, waar zij hard op geoefend hadden.

Terug naar overzicht