​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Supermarkt in Kindercentrum Stede Broec?

24-01-2020

De kinderen van Kindercentrum Stede Broec beleven veel plezier met het thema ‘Wij gaan naar de supermarkt’. Vandaag hebben wij met elkaar onze eigen supermarkt ingericht. Voordat we dit gingen doen, hebben we goed gekeken naar de echte supermarkten. Wat verkopen ze allemaal en hoe gaat het er aan toe bij de kassa?

In onze supermarkt verkopen wij kaas, flesjes drinken, soep, koekjes, hagelslag en nog veel meer! We hebben onze producten zelfs prijzen gegeven met echte prijskaartjes van de Aldi. Door middel van de kaartjes proberen we ook getallen bij elkaar op te tellen, als een ‘klant’ bijvoorbeeld twee flesjes drinken koopt. De caissière is overigens goed te vinden want ze draagt namelijk een shirt van Deen en om de kassa op orde te houden gebruiken we ook een echt beurtbalkje. We hebben zelfs een folder met aanbiedingen!

Wij vinden het ontzettend leuk om te zien hoe serieus de taak als winkelmedewerker of caissière opgepakt wordt. Tijdens dit thema leren de kinderen spelenderwijs met elkaar te communiceren, rekenen en het belang van geld. Zo kwamen we erachter dat geld ook wel eens op kan zijn wanneer je te veel spulletjes koopt en dat je soms met een aanbieding voor hetzelfde aantal centjes twee pakken hagelslag hebt in plaats van één. Wij zijn benieuwd wat we nog meer gaan ontdekken! 

Terug naar overzicht