​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Thema ‘Wij zijn ziek’ bij Kinderdagverblijf Enkhuizen

19-06-2020

Als er een onderwerp leeft bij de kinderen, spelen we daar op in met een thema. Het thema bij de groep de Mierenhoop van Kinderdagverblijf Enkhuizen werd deze keer ‘Wij zijn ziek’. We starten met het invullen van een woordspin om uit te ontdekken wat de kinderen al van het onderwerp weten. Daarna bieden we verschillende activiteiten aan rondom het thema.

Woordspin
Op de afbeelding met de woordspin zie wat de associaties van de kinderen zijn bij ziek zijn: van keelpijn en de bijbehorende ijsjes tot baby’s die huilen (zij zullen dan vast ook wel ziek zijn). Het handjes wassen kan in deze tijd van corona natuurlijk ook niet ontbreken. Interessant om te ontdekken wat de kinderen al weten en wat hun associaties zijn.

Activiteiten
Bij ziek zijn hoort ook naar de dokter gaan. Dat zien we ook terug in de woordspin. Daarom hebben we zelf voor dokter gespeeld en de pop onderzocht en beter gemaakt. Heb je pijn aan je been? Dan luisteren we even met de stethoscoop wat we voor je kunnen doen. De pleisters en het verband werden veelvuldig gebruikt door de kinderen.

Er werd ook een ziekenhuis gebouwd van duplo en we hebben een ambulance geknutseld. Zelfs toen we een rondje gingen fietsen met de bakfiets kwam het thema naar voren! We kwamen namelijk onderweg een apotheek tegen. Daar ga je heen als je een recept krijgt van de dokter voor medicijnen.

Wat hebben we weer veel geleerd!

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.