​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Toveren met kleuren

19-06-2018

De kinderen van het kinderdagverblijf in Oosthuizen zijn bezig met het thema ‘Ik ben een kunstenaar’. Dit thema is ontstaan door de verschillende kleuren jassen van de kinderen. Zo zijn ze iedere week met een andere kleur bezig, maken ze daar een speciale hoek van met kunst en toveren ze met kleuren. Iedereen is tenslotte een kunstenaar.

De blauwe hoek is ontstaan doordat een kindje van 4 jaar de kleur blauw associeerde met het Delfts blauwe keramiek van haar oma. Een van de medewerkers heeft van huis een Delfts blauwe kom en een Delfts blauwe tegel meegenomen.  Zelf hebben ze Delfts blauwe borden geschilderd. Ook hebben ze blauwe kunstwerken gemaakt met zelfgekozen spullen uit het atelier. 

De groene hoek is ontstaan door het boek ‘Kobe maakt een museum’. In dit boek maakt Kobe een museum met alleen maar groene spullen. Na blauw en groen worden ook geel, rood, oranje en paars nog besproken. Naast de verschillende hoeken en kunstwerken, brengt een bepaalde kleur ook gevoelens met zich mee. Geel staat bijvoorbeeld voor blijdschap. Dat leren ze uit het boek ‘Het Kleurenmonster’.

In het boek ‘Kasper de schilder’ is Kasper kleuren aan het mengen. Aan het einde van elke week wordt er dan ook met kleuren getoverd. Wat gebeurt er als je een stukje rood crêpe papier met een stukje geel crêpe papier bij elkaar aan een knijper doet en dit in het water dompelt? Het crêpe papier wordt oranje!

Nadat alle kleuren zijn besproken, wordt het thema ‘Ik ben een kunstenaar’ afgesloten met alle kleuren die gemengd worden. Zo wordt de blauwe hoek gemengd met de gele bijvoorbeeld en kunnen ze alle kleuren gebruiken bij het maken van nieuwe kunstwerken. Wat zal dat een kleurrijk geheel worden.

Terug naar overzicht