​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Tweede Kamerlid Gijs van Dijk op werkbezoek bij Berend Botje

18-01-2019

Maandag 14 januari bracht Tweede Kamerlid Gijs van Dijk een bezoek aan Berend Botje. Hij werd ontvangen door onze directeuren Alien Alberts en Gaby Alberts. Ze spraken onder meer over de nieuwe Wet IKK en de aangescherpte regelgeving. Dit vereist aanpassingen bij kinderopvangorganisaties, zoals meer pedagogisch medewerkers op de babygroepen.

Met Marian Gouwenberg, onze leidinggevende van het gastouderbureau, sprak Gijs van Dijk over de kwaliteit van gastouderopvang. Zij vertelde hem waarom wij graag willen dat gastouders voor één bureau werken. Nu mogen zij voor verschillende organisaties werken, en dat komt de kwaliteit van de opvang niet altijd ten goede.

Om de meerwaarde van kinderopvang in de praktijk te zien, vertrok het gezelschap vervolgens voor een rondleiding naar Kindercentrum Hoorn-Centrum.

Ook het project met WerkSaam kwam aan bod.  Robin Dissels, manager Arbeidsbemiddeling bij Werksaam, schoof hierbij aan. In 2017 startten Berend Botje en Werksaam een bijzonder project waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een bijscholingstraject volgden. Twee groepen volgden dit traject, waarvan de meeste deelnemers inmiddels een baan hebben bij Berend Botje of een andere kinderopvangorganisatie.

Berend Botje vervult een actieve en open rol in de samenleving. Daarom zijn we blij en vereerd dat PvdA-prominent Gijs van Dijk een werkbezoek aan Berend Botje bracht. De uitwisseling van kennis en ideeën heeft ons weer volop inspiratie gegeven voor de toekomst!

Foto: Theo Rood

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.