​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Veiligheid voorop

27-10-2020

Overal in de kinderopvang zijn extra coronamaatregelen genomen om de veiligheid van de kinderen en de medewerkers te waarborgen. Voor wie op zoek is naar kinderopvang en wil weten welke maatregelen Kinderopvang Berend Botje treft om de kinderen zo veilig mogelijk op te vangen, biedt de digitale rondleiding uitkomst.

Veiligheid voorop
“We hebben sinds de uitbraak van corona een heel pakket aan veiligheidsmaatregelen genomen,” vertelt Alien Alberts, algemeen directeur bij Berend Botje, “daarin volgen we nauwgezet de aanwijzingen van de GGD en hebben we regelmatig overleg met hen. Veiligheid staat bij ons voorop. Om het aantal contactmomenten te verkleinen, komen ouders bijvoorbeeld zo min mogelijk op de locaties en verloopt de overdracht grotendeels via onze OuderApp of per telefoon. Medewerkers houden uiteraard 1,5 meter afstand van elkaar en er wordt door iedereen extra handen gewassen en schoongemaakt. Alle bezoekers die bij ons binnen komen dragen een mondkapje.”

Afgezien van de coronamaatregelen draait de opvang bij Berend Botje gewoon door. “We doen nog steeds heel veel leuke dingen met de kinderen, in hun vertrouwde omgeving met zo veel mogelijk hun eigen pedagogisch medewerker op de groep. Een uitje naar de bibliotheek doen we nu even niet, maar er op uit trekken in de natuur of lekker buiten spelen kan natuurlijk wel. Gelukkig hoeven onze medewerkers geen 1,5 meter afstand tot de kinderen te houden, dit is onmogelijk in de verzorging en niet goed voor de emotionele veiligheid van de kinderen.”

Aanmelden en rondleiding
Wie interesse heeft in opvang bij Berend Botje, kan een digitale rondleiding via videobellen krijgen. “We hebben ook de afgelopen maanden weer veel nieuwe kinderen mogen verwelkomen,” vertelt Alien, “daar zijn we uiteraard erg blij mee. Ouders kunnen via Whatsapp videobellen een rondleiding krijgen bij ons. We hebben gemerkt dat dit heel goed werkt en dat ouders hier ook erg tevreden over zijn. Bij uitzondering kun je binnenkijken op een locatie. Een korte rondleiding vindt dan op afspraak plaats buiten breng- en haaltijden of na sluitingstijd. Ook in dat geval hanteren we onze coronamaatregelen, want ieders veiligheid staat voorop.”

 

Terug naar overzicht