​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Vissen bij Peuterspeelgroep ’t Tweide Woidje

02-11-2018

Het boekje ‘De mooiste vis van de zee’ was inspiratie voor het thema ‘Wij gaan vissen’ bij de peuterspeelgroep in Abbekerk. Zo hebben de kinderen boekjes gelezen, vissen geknutseld, liedjes gezongen en gevist natuurlijk.

Na het lezen van ‘De mooiste vis van de zee’ hebben we deze zelf gemaakt op papier mét de mooiste schubben er op. Ook hebben we van piepschuim vissen geknutseld en die versierd met verf en oogjes. Wat een gezelligheid op de groep met alle opgehangen knutselwerken.

De vissen van piepschuim mochten in de vijver (opgeblazen zwembadje) op de groep samen met waterplanten. Die horen ook in een vijver. De vissen werden voorzien van een metalen dopje. Zo konden ze worden opgevist met een magneetje aan de zelfgemaakte hengels. Vissen maar!

Wat blijft er überhaupt allemaal drijven in water? We gingen experimenteren met een bak water. Een plastic bootje blijft drijven in het water, maar als je deze op z’n kop in het water zet niet meer. Zo zijn er allerlei onderdelen in de bak met water beland. Van schelpen tot kurk en van alles en nog wat.

Naast ‘De mooiste vis van de zee’ werd ook het boekje ‘Waar is de zeester?’ behandeld. Hierin komt er elke bladzijde steeds meer rommel in de zee en steeds minder vissen. Op het einde liggen er zelfs een wasmachine en een flatgebouw in de zee. Dat kan toch niet. Een belangrijke les voor de kinderen dat vuilnis in de prullenbak hoort en niet in de zee. 

Nu zijn we druk bezig met het knutselen van een lampion van de mooiste vis. Misschien zien jullie ze wel voorbij komen met Sint Maarten!

Terug naar overzicht