​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Vlinders bij BSO Edam-Volendam

14-11-2018

De afgelopen maanden deden wij mee aan het project ‘Vlinders in de klas’. Bij de vlinderstichtring bestelden we eitjes, rupsen en poppen. Ook zetten de kinderen alvast een bak klaar met een tak erin. Op de aangegeven dag kwam inderdaad het pakketje van de vlinderstichtring binnen. Samen maakten we het pakketje open. Er zaten twee schaaltjes in, één met eitjes en poppen, de ander met rupsen. Voorzichtig zetten we de schaaltjes in de bak. Als laatste legden we er een lekker koolblaadje bij.

De weken erna hielden we de levenscyclus van de rupsen en vlinders heel goed in de gaten. Iedere dag verschoonden we de bak en gaven we de rupsen een nieuw koolblad of een stukje broccoli. Bijna alle eitjes kwamen uit, al snel zat de bak vol minirupsjes. De rupsjes werden groter en groter en vonden uiteindelijk allemaal een mooi plekje om zich te verpoppen. De ontpopte vlinders lieten we vrij in de tuin. Het was heel bijzonder om dit proces van dichtbij mee te maken. We kijken nu al uit naar ons volgende ‘Vlinders in de klas’-project!

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.