​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Voor- en vroegschoolse educatie bij Peuterspeelgroep De Minimolen

20-01-2020

Wist je dat peuterspeelgroep de Minimolen van Berend Botje in basisschool De Kraaienboom een VVE locatie is? VVE staat voor: voor- en vroegschoolse educatie en is een zeer belangrijke en effectieve methode om kinderen beter voor te bereiden op de overstap naar de basisschool.

Wij vinden dit voor alle peuters belangrijk en daarom zijn bijna al onze pedagogisch medewerkers hiervoor opgeleid. Zo krijgen álle kinderen bij ons extra ondersteuning in hun taal- en spelontwikkeling. Kinderen leren het meest van andere kinderen in hun omgeving. Door ze veel in contact te laten komen met leeftijdsgenootjes gaat onder andere hun taalontwikkeling sneller en beter.

Daarnaast bouwen we samen met de peuters een thema op. Dit doen we door heel goed te kijken en luisteren wat de peuters op dat moment het meeste boeit en aanspreekt. Binnen een thema leren ze spelenderwijs erg veel.

Peuterspeelgroep de Minimolen heeft een mooie samenwerking met De Kraaienboom, samen streven we ernaar om de overstap naar de basisschool voor iedere peuter zo makkelijk mogelijk te maken.

Terug naar overzicht