​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Wat vinden de kinderen er zelf eigenlijk van?

30-11-2017

De ontwikkeling van alle kinderen bij Kinderopvang Berend Botje wordt bijgehouden in een kindvolgsysteem (KVS). Dit geeft een goed beeld van de stappen die de kinderen bij ons maken. Zodra de kinderen 8 jaar zijn mogen ze hier ook zelf een belangrijk deel van invullen. Erg leerzaam voor de kinderen én de pedagogisch medewerkers, want wat vinden de kinderen er zelf eigenlijk van?

De kinderen mogen zelf aangeven wat ze vinden van bijvoorbeeld het aangeboden speelgoed, de thema’s die we behandelen en de activiteiten die we met ze ondernemen. Ze gaan hier erg serieus mee om, en nemen echt even de tijd om het in te vullen. Op de foto zie je dat de kinderen van de Actieve BSO in Hoogwoud zeer geconcentreerd en serieus bezig zijn met het invullen van hun eigen KVS.

Na het invullen wordt het met de kinderen besproken, zo betrekken we de kinderen actief bij de opvang die we ze bieden. Dit  draagt bij aan onder andere de ontwikkeling van zelfvertrouwen en zelfstandigheid.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.