​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

We bouwen een huis

08-04-2019

Stucen, timmeren en schilderen zijn allemaal aan bod gekomen bij Peuterspeelgroep Pierewiet. De peuters hebben net het thema ‘We bouwen een huis’ afgerond. Aanleiding hiervoor is de tijdelijke verhuizing van de peuterspeelgroep naar basisschool Het Mozaïek in verband met het te bouwen IKC Enkhuizen.

We bouwen een huis
Rond het thema hebben de peuters allerlei activiteiten gedaan om erachter te komen wat een huis bouwen nou allemaal met zich mee brengt. Het begint allemaal met een bouwtekening. Deze hebben ze zelf ook gemaakt. Alle bouwblokken werden overgetekend op papier.

De conciërge van school is langs geweest om gereedschap te laten zien. En waar koop je dat gereedschap? In de bouwmarkt op de groep natuurlijk. Die mag niet ontbreken. De peuters mochten ook zelf aan de slag met gereedschap. Ze hebben getimmerd met een echte hamer en spijkers.

Nadat het huis in elkaar is gezet, is het tijd voor de afwerking van het huis. De stucadoor is langs geweest om te laten zien hoe de muren glad worden gemaakt. Zelf mochten zij ook proberen om te stucen. Dat is nog niet zo gemakkelijk. Na het stucen werd er geschilderd. Ze hebben kartonnen huizen geschilderd waar ze daarna in mochten spelen. Wat heeft iedereen toch veel geleerd over het bouwen van een huis!

IKC Enkhuizen
Peuterspeelgroep Pierewiet is tijdelijk verhuisd naar basisschool Mozaïek. Op de plek waar de peuterspeelgroep eerst zat (Korte Westerstraat 2, Enkhuizen), wordt een integraal kindcentrum gebouwd. Behalve de Pierewiet komen er ook twee basisscholen in IKC Enkhuizen: de Tweemaster en Het Mozaïek. Het IKC is multifunctioneel inzetbaar voor de buurt met onder andere het oudercafé en een sporthal.

 

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.