​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Kinderopvang Berend Botje pakt uit tijdens Week voor de Gezonde Jeugd

23-06-2021

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd besteedde Kinderopvang Berend Botje op haar buitenschoolse opvanglocaties veel aandacht aan bewegen en gezond eten en drinken. De medewerkers van de locaties werden uitgedaagd om tijdens de week ludieke, gezonde activiteiten te organiseren voor de kinderen en zo éxtra aandacht te besteden aan dit thema. En daar werd enthousiast op gereageerd! De kinderen hebben geskeelerd, flessenvoetbal gespeeld, bootcamp gevolgd, een beweegparcours afgelegd, gezonde smoothie gemaakt en gedronken… Er werd zelfs een flashmob op touw gezet waarbij de kinderen op een plein in Hoorn “spontaan” begonnen te dansen op het lied ‘Bewegen is gezond’.

Ook kregen alle bso-kinderen van Berend Botje een bidon cadeau. Met daarbij de boodschap om deze te gebruiken tijdens het sporten, spelen of op school. En dan natuurlijk te vullen met lekker en gezond water! 

 

Geen zoete dranken, wel verse maaltijden

‘Gezond eten en drinken en bewegen vinden we bij Berend Botje belangrijk. Zowel bij onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen, buitenschoolse opvanglocaties als bij onze gastouders. We drinken geen zoete dranken maar water, thee en melk en kiezen voor verantwoord broodbeleg en gezonde tussendoortjes. Op een aantal van onze kinderdagverblijven wordt zelfs tussen de middag een warme, verse maaltijd gegeten. Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd hebben we met name op de bso extra aandacht besteed aan gezonde voeding en bewegen en zijn we samen met de kinderen in actie gekomen. Met de bidon hopen we hen te enthousiasmeren om veel water te drinken en deze her te gebruiken in plaats van zoete, pakjes drinken mee te nemen. Het was een geslaagde en gezellige week, op alle locaties werd enthousiast meegedaan!’, vertelt Gaby Alberts, pedagogisch directeur Kinderopvang Berend Botje.

 

Wie meer wil weten over het gezonde beleid van Berend Botje en de opvangmogelijkheden, kan kijken op www.berendbotje.nl

 

Terug naar overzicht