​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Wekelijkse terugblik tijdens corona-sluiting

15-05-2020

Op 16 maart 2020 besloot het ministerie om alle kinderopvanglocaties te sluiten in verband met het coronavirus. Vanaf dat moment hebben we wekelijks een update geschreven over de ontwikkelingen en verloop van de week. 

27-03-2020 - Week 1: Eerste werkweek na sluiting i.v.m. coronavirus 
De eerste werkweek nadat het ministerie opdracht gaf aan kinderopvangorganisaties om te sluiten, zit er bijna op. Een bijzondere week, waar we met gemengde gevoelens op terug kijken. We zijn onze klanten dankbaar voor het begrip. We zijn trots op het harde werk dat er in onze organisatie wordt verricht. We zijn blij met de fijne samenwerkingen die we hebben met gemeenten, collega-kinderopvangorganisaties, scholen en brancheorganisaties om samen te zoeken naar oplossingen en mogelijkheden om de kinderen van ouders met een vitaal beroep te kunnen opvangen. We missen de kinderen die normaal gesproken naar onze opvanglocaties en gastouders komen heel erg. We hopen dat het goed met iedereen gaat.

Het was óók een enerverende week. De nieuwe regels moeten worden uitgevoerd en werden tussendoor ook weer aangepast. Dat we nu ‘dicht’ zijn, betekent absoluut niet dat we stil zitten. Er moet veel geregeld worden, er komen veel vragen van klanten, gastouders en collega's. Vragen waar we zelf ook niet altijd een antwoord op hebben, omdat het landelijk beleid nog wordt gevormd. We gaan door en blijven de ouders in vitale beroepen die opvang nodig hebben ondersteunen. We blijven jullie informeren over alle ontwikkelingen. Wanneer je vragen hebt kun je ons bereiken via kindercentrum@berendbotje.nl.

03-04-2020 - Week 2: We missen de kinderen en de kinderen missen elkaar! 
De tweede week sinds de sluiting zit er op. De tijd lijkt langzaam te gaan, maar toch ook weer snel. We hebben iets meer kinderen opgevangen dan in de eerste week. We verzorgen namelijk ook noodopvang voor ouders in cruciale beroepen waarvan de kinderen niet bij hun normale opvang terecht kunnen. Wat is het ontzettend fijn om te zien hoe snel de kinderen zich thuis bij ons voelen. Ze voelen zich op hun gemak bij de medewerkers en gaan al snel hun gang en spelen heerlijk. We vinden het heel waardevol dat we op deze manier onze bijdrage kunnen leveren tijdens de coronacrisis.

We missen de kinderen heel erg. En dat de kinderen elkaar missen, merken we ook. De grote kinderen vinden het gek om niet naar school te gaan en missen hun vriendjes en vriendinnetjes. Ook de kleinere kinderen missen de andere kinderen waar ze normaal gesproken mee spelen bij de opvang. Het wordt op deze manier weer eens duidelijk bevestigd dat kinderen elkaar nodig hebben en het meeste leren van elkaar. We kijken uit naar het moment dat we alle kinderen weer kunnen ontvangen en zij samen bij ons kunnen spelen, leren en ontdekken.

10-04-2020 - Week 3: Nog langer gesloten.. 
En dat was week drie alweer... Deze week werd bekend gemaakt dat de sluiting nog even langer gaat duren. We gaan dezelfde weken tegemoet als die we achter de rug hebben. Wij gaan deze met goede moed tegemoet, want we weten dat we dit met elkaar kunnen. Maar we realiseren ons ook dat dit een zware en onzekere periode is voor alle mensen en bedrijven. En dat dit ook betekent dat we de kinderen nog langer moeten missen. We blijven graag in contact met alle kinderen en ouders. We vinden het fijn om berichtjes van jullie te ontvangen hoe het met jullie gaat, bijvoorbeeld via de Berend Botje OuderApp. En laten zelf ook van ons horen via onder andere Facebook en Instagram. Heb je de vele leuke activiteitentips en filmpjes al voorbij zien komen? Blijf ons volgen, want er komen er nog meer!

Dank aan alle mensen die door blijven werken. In de vitale beroepen, maar ook alle anderen. Samen zijn we sterk!

17-04-2020 - Week 4: Trots op onze collega’s! 
De vierde week sinds de sluiting is voorbij. Achter de schermen zijn we nog steeds druk bezig voor alle kinderen. Er worden super veel leuke voorleesfilmpjes gemaakt, creatieve knutseltasjes bezorgd, leuke activiteitentips gedeeld en noem maar op! Bij Berend Botje vinden we het belangrijk dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen. Wij zijn altijd druk bezig met de ontwikkeling van de kinderen die we opvangen, maar ook met de ontwikkeling van alle collega’s! Ook deze periode zijn we daar mee bezig. We hebben al diverse online trainingen met elkaar gedaan. Ondanks alles gaan we door en bedenken we oplossingen wat we wel kunnen doen! We wensen iedereen fijne Paasdagen!

24-04-2020 - Week 5: Bijzonder hoe snel kinderen zich ontwikkelen! 
De vijfde week zit er op. We zagen weer iets meer kinderen terug op de groep. Het blijft bijzonder om te zien hoe snel kinderen zich ontwikkelen. Zeker nu we de meeste kinderen een tijdje niet gezien hebben valt dat op! Baby’s die we een maand niet gezien hebben en nu opeens kunnen staan of peuters die in de tussentijd zindelijk zijn geworden of hun woordenschat hebben uitgebreid. We zijn benieuwd wat we iedereen kan wanneer we alle kinderen weer mogen verwelkomen.

Normaal gesproken ontvangen wij op onze locaties regelmatig (aanstaande) ouders die op zoek zijn naar kinderopvang voor een rondleiding. In de huidige situatie gaat dat wat lastiger. Daarom zijn we deze week gestart met persoonlijke live-videorondleidingen! Ken of ben je iemand die onze locaties eens van binnen wil bekijken of vragen wil stellen over kinderopvang bij Berend Botje? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

01-05-2020 - Week 6: Vanaf 11 mei mogen we weer open!
En dat was week 6! Deze week werd het duidelijk dat we vanaf 11 mei de kinderen weer mogen ontvangen. Goed nieuws, maar ook weer een nieuwe uitdaging. Want onze deuren openen klinkt misschien makkelijk, maar er komt veel bij kijken. Er wordt overlegd met scholen hoe we school en de buitenschoolse opvang op elkaar aan kunnen sluiten, gekeken hoe wij de 1,5 meter afstand tussen onze medewerkers en ook tussen de ouders kunnen waarborgen en noem maar op. Na elke maatregel die wordt genomen vanwege het coronavirus is het ook voor ons zoeken naar informatie, rijzen er praktische & gedetailleerde vragen over de gevolgen voor de kinderen, medewerkers, gastouders én ouders. En dan zijn er ook weer uitzonderingen. We doen enorm ons best om aan iedereen te denken en voor elke situatie een antwoord te vinden. Het gaat nu allemaal anders dan normaal, maar ook wanneer het anders gaat doen wij het graag goed. Zodat we alle kinderen veilig kunnen opvangen.

08-05-2020 - Week 7: Wij tellen af!
Ook de zevende week sinds de coronasluiting vloog voorbij. Tijdens deze week zijn we druk bezig geweest om ons klaar te maken voor de opening. We hebben afspraken gemaakt hoe we de 1,5 meter afstand tussen medewerkers en ouders en tussen ouders onderling zo veel mogelijk kunnen bewaken. We hebben algemene afspraken gemaakt, maar ook per opvanglocatie gekeken welke maatregelen er nodig zijn. Elke locatie is natuurlijk anders ingedeeld en daarom zijn er locatiespecifieke oplossingen nodig. Zo kunnen we de kinderen en ouders zo veilig mogelijk ontvangen en weer warm verwelkomen bij het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang, de peuterspeelgroep of de gastouder. Wij tellen af!

15-05-2020 - Week 8: Maandag mogen we weer open! 
Acht weken hebben we door de tijdelijke sluiting niet alle kinderen mogen verwelkomen op onze locaties. Aanstaande maandag mogen we de deuren weer openen! Onder andere over het brengen & halen van de kinderen bij onze locaties en gastouders zijn afspraken gemaakt. Voor de kinderen kan het na zo’n lange periode niet naar de opvang te zijn geweest, best weer even wennen zijn. Onze orthopedagoog Merel zette deze week speciaal voor jullie 6 tips op een rij om het opnieuw wennen makkelijker te laten gaan. Je leest ze hier!

Terug naar overzicht