​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Wethouder Quakernaat leest voor in Kindercentrum Landsmeer

29-01-2018

Niemand minder dan wethouder Quakernaat las voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt in Kindercentrum Landsmeer. De wethouder zat helemaal in zijn voorleesrol en de kinderen luisterden geboeid.

Wethouder Quakernaat leest voor in Kindercentrum Landsmeer

Van 24 januari tot en met 3 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen wordt er in het hele land extra aandacht besteed aan voorlezen. Ook bij Kinderopvang Berend Botje besteden we deze week nóg meer aandacht aan voorlezen dan we de rest van het jaar al doen.

In pyjama naar de opvang
Veel bekende en minder bekende Nederlanders steunen de voorleesdagen, die worden afgetrapt met een Nationaal Voorleesontbijt. In Kindercentrum Landsmeer kwam wethouder Quakernaat voorlezen op woensdagochtend 24 januari. De kinderen kwamen deze ochtend in hun pyjama naar de opvang, waar een lekker én gezond ontbijt voor ze klaar stond. Ondertussen luisterden ze aandacht naar de wethouder, die voorlas uit het prentenboek van het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’.

Tips om zelf aan de slag te gaan met voorlezen
Kinderen vinden voorlezen heel erg leuk, zeker als je er een fijn moment samen van maakt. Voorlezen heeft ook een positief effect op bijvoorbeeld de woordenschat van kinderen. Laat ze eens zelf een boek uitkiezen, of herhaal juist een aantal keer hetzelfde boek zodat ze het verhaal gaan herkennen. Of maak het nóg leuker met gekke stemmetjes of bijbehorende kleine bewegingen.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.