​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Wethouder Win Bijman sluit DrinkWater campagne feestelijk af

30-05-2022

Op maandag 30 mei verzorgden wethouder Win Bijman, mascotte Druppie en JOGG-regisseur Judith Gielens de feestelijke afsluiting van de DrinkWater campagne bij Kindercentrum Berend Botje De Goorn in De Goorn. “De afgelopen weken stonden bij ons in het teken van het project water drinken”, aldus Maike Poppe, leidinggevende van het kindercentrum. “Het is belangrijk dat kinderen kunnen opgroeien in een gezonde omgeving en daar hoort water drinken ook bij. Dat doen wij altijd al heel veel op ons kindercentrum, dus deze campagne sluit daar mooi bij aan.”

Water met smaakjes en leuke activiteiten
Om het water drinken leuk en lekker te maken, werden de kannen gevuld met water en fruit. Tijdens de waterbreak konden de kinderen de verschillende smaakjes proeven, na het buitenspelen of gewoon tussendoor. Er was materiaal waar de jonge kinderen mee aan de slag gingen, zoals verschillende knutselspullen, tekeningen maken en er werd voorgelezen uit het boekje Dolfijn Spat. De komende week zijn er nog waterspelletjes en is mascotte Druppie op bezoek.

JOGG, Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst
De DrinkWater campagne is onderdeel van JOGG, Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst. “Met de aanpak streven we naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, spelen en sporten in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is”, aldus wethouder Win Bijman van de gemeente Koggenland.

Terug naar overzicht