​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Wij krijgen een plek in scholennieuwbouw Avenhorn/De Goorn

28-03-2018

Wij krijgen als enige kinderopvangorganisatie een plek in de scholennieuwbouw die gerealiseerd wordt in Avenhorn/De Goorn. In het multifunctionele gebouw, waar straks onder andere basisscholen Jozefschool, Overhaal en Ieveling gevestigd worden, gaan wij opvang bieden aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Alien Alberts, algemeen directeur: ‘Wij zijn ontzettend blij en trots dat de selectiecommissie voor ons gekozen heeft’.

Wij krijgen een plek in scholennieuwbouw Avenhorn/De Goorn

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de bouwplannen van een nieuw multifunctioneel gebouw op de Buitenroede in Avenhorn, nabij diverse uitvalswegen en dorpsbos Avenhorn/De Goorn. In dit gebouw worden drie basisscholen, kinderopvang en een sporthal onder één dak gevestigd. De bouwtekeningen moeten nog gemaakt worden. 

Onderbouwd plan
Maandag 26 maart ontvingen we het mooie nieuws van de gemeente Koggenland dat de selectiecommissie, bestaande uit onder andere schoolbesturen en beleidsmakers van de gemeente, gekozen heeft voor ons. ‘Zij kozen voor ons op basis van ons goed onderbouwde plan, onze kwaliteit en betrouwbaarheid. Daar zijn wij erg trots op. In het nieuwe gebouw gaan wij opvang bieden aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar (hele dagopvang, peuterspeelgroep en buitenschoolse opvang).’

Veel voordelen voor kinderen
‘Dat we straks samen met de scholen onder één dak zitten, biedt veel voordelen voor de ontwikkeling van kinderen. Samen met de scholen kunnen we werken aan de doorgaande leerlijn van 0 tot 13 jaar. Ook de normen, waarden en omgangsregels op de drie scholen en Berend Botje sluiten straks op elkaar aan. Daarnaast zijn kinderen die van jongs af aan bij ons komen al bekend met het gebouw, andere kinderen en ook de gezichten van leraren wanneer zij naar school gaan. Voor peuters wordt de overstap naar de basisschool zo veel makkelijker. Ondanks dat we straks met zijn allen in hetzelfde gebouw gevestigd zijn, zal het voor schoolgaande kinderen niet voelen alsof zij de hele dag op dezelfde plek zitten wanneer zij na schooltijd naar de bso gaan. De bso-groepsruimten zijn op een hele andere manier ingericht dan de klaslokalen en ook het activiteitenaanbod is anders.’

Het bestaande kindercentrum van Berend Botje in De Goorn (Kantbeugel 1a) blijft gewoon bestaan. Er verandert op dit moment niets voor de klanten van Berend Botje.

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.