​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Wij zoeken gastouders in Bovenkarspel!

12-05-2021

We zijn met spoed op zoek naar gastouders in de omgeving Stede Broec. Daarnaast zijn we doorlopend op zoek naar gastouders in de hele regio Noord-Holland.

Werk je graag met kinderen? En werk je graag vanuit huis? Dan is gastouder worden misschien wel iets voor jou. Kinderopvang Berend Botje biedt gastouderopvang in bijna heel Noord-Holland en is op zoek naar nieuwe gastouders.

Veel voordelen

Werken als gastouder biedt veel voordelen. Je kunt kinderen opvangen bij jou thuis, waardoor het werk goed is te combineren met de zorg voor je eigen gezin. Werk je liever als gastouder bij een gezin thuis? Ook dat is een optie. Je kunt zelf bepalen welke dagen en tijden je wilt werken. Je bent namelijk niet in dienst van het gastouderbureau, maar ontvangt een opvangvergoeding per uur per kind. Als gastouder bied je opvang aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar, dus totdat ze naar de middelbare school gaan. Het mooie daarvan is, dat je ze ziet opgroeien. De band die je in de loop der jaren met een kind opbouwt, is heel bijzonder. Voor kinderen is gastouderopvang een opvangvorm die letterlijk en figuurlijk het dichtst bij ‘thuis’ ligt. Als gastouder bied je kinderen een huiselijke, persoonlijke en veilige omgeving. Je zorgt dat een kind zich op zijn gemak voelt. Tegelijkertijd zorg je voor stimulerende activiteiten en speel je een belangrijke rol in hun ontwikkeling.

Opleidingsmogelijkheden

Als gastouder heb je minimaal een MBO-diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 nodig. Mocht je niet over een goedgekeurd diploma beschikken, dan helpt Berend Botje je om via een speciaal traject alsnog een diploma te behalen. Klik door voor de lijst met alle goedgekeurde diploma’s.

Persoonlijke begeleiding

In elke regio is een bemiddelingsmedewerker actief, die gastouders en ouders met elkaar in contact brengt. De bemiddelingsmedewerkers bij Berend Botje zijn pedagogisch geschoold, gastouders en ouders kunnen bij hen terecht voor deskundig advies. Als een gastouder zich aanmeldt, volgt een gesprek met de bemiddelingsmedewerker. Alle wensen, ideeën over opvoeding en verzorging worden besproken, waarna gekeken wordt of de gastouder bij Berend Botje en een gezin past. Ook wordt de opvanglocatie beoordeeld op hygiëne- en veiligheidsaspecten volgens de bepalingen van de GGD.

Meer informatie en aanmelden

Interesse om je aan te sluiten bij ons enthousiaste en actieve team van meer dan 250 gastouders? Wij komen graag met je in contact! Klik op onderstaande button en meld je aan. Wil je eerst nog wat meer informatie? Je kunt ons bellen op 088-233 70 55. Of kijk op berendbotje.nl/gastouder. Je aanmelden als gastouder kan ook via ons aanmeldformulier.

Terug naar overzicht