​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Zelf visjes vangen en bakken tijdens thema ‘Winter’

30-01-2018

Ondanks dat de winter in Nederland zich nog niet echt heeft laten zien dit jaar, zijn de kinderen van Kindercentrum Hoorn-Centrum volledig in de winterstemming. De locatie is zich aan het voorbereiden op het Winterwonderfeest en organiseert daaromheen verschillende activiteiten voor en met de kinderen.

In de winterse themahoek ligt ‘ijs’ met een wak er in. Daar kunnen de kinderen met zelfgemaakte hengels vissen in de vijvers, maar natuurlijk niet zonder eerst handschoenen aan te trekken en een sjaal om te doen. Want als er ijs ligt is het altijd erg koud! Gisteren mochten ze hun ‘zelf gevangen’ visje (vissticks) echt bakken en daarna oppeuzelen! Natuurlijk wordt er ook volop voorgelezen over winterse onderwerpen.

Voor de dieren die op de Noordpool en Zuidpool leven hebben de kinderen in ijswater ijsschotsen gemaakt, zo kunnen de dieren ook uitrusten. En als je door de sneeuw loopt zie je je eigen voetstappen. Maar omdat er nu geen sneeuw ligt zijn er voetstappen gemaakt met verf, dat kriebelt wel hoor, zo’n kwast onder je voeten!

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.