​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

5 tips om jouw kind beter te laten drinken

Drinken is gezond! Niet alleen voor volwassenen, ook voor kinderen is het belangrijk om goed te drinken. Maar waar het ene kind een beker zo leeg drinkt, is het bij de ander een uitdaging (en zelfs soms een strijd) om een paar slokken te nemen. Wil je jouw kind meer laten drinken? Wij geven je 5 tips!

  1. Maak het drinken leuk. Een mooie beker, een tap waarmee zelf getapt kan worden of een rietje maakt elk drankje een stuk interessanter.
  2. Bouw drinken in in je dagritme. Door op vaste momenten een beker drinken aan te bieden, is het makkelijk om hier aan te denken. Bijvoorbeeld tijdens de eetmomenten, bij een tussendoortje, na een slaapje of als je terugkomt van de boodschappen.
  3. Zet een kan klaar. Als jij of je kind(eren) het drinken zien, zijn jullie ook sneller geneigd om het te pakken.
  4. Voeg een smaakje toe. Op onze locaties drinken de kinderen voornamelijk water en thee. Soms brengen we het water op smaak door fruit, groenten of kruiden toe te voegen. Schijfjes citroen, sinaasappel of komkommer zorgen voor extra smaak en het ziet er nog gezellig uit ook!
  5. Kies voor grote glazen of bekers. Zo drink je automatisch meer!

Proost!

 

Vragen over opvoeding?

Als je vragen hebt over de opvoeding van je kind of over het beleid en de visie van Berend Botje, kun je in eerste instantie natuurlijk terecht bij de medewerkers op locatie of je bemiddelingsmedewerker. Je kunt ook altijd contact opnemen met onze deskundige orthopedagoog:

   

Kirsten Frazer, orthopedagoog
k.frazer@berendbotje.nl
Tijdens kantooruren bereikbaar op 088-2337193

 

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.