​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Meest gestelde vragen

De oriëntatiefase

1. Is er een ClubBB-locatie in mijn woonplaats of in de buurt?

Klik hier om te kijken waar onze ClubBB-locaties (bso) zijn.

2. Kan ik een kijkje nemen op een bso?

Natuurlijk kan dat. Wij raden het zelfs aan. Je wilt natuurlijk graag zien waar je kind straks heen gaat.

Inloopmoment
Op de meeste locaties hebben wij geregeld inloopmomenten. Kijk bij de betreffende locatie of zij een inloopochtend of -avond organiseren.

Rondleiding
Of maak een afspraak voor een persoonlijke rondleiding. Je kunt ons hiervoor bellen op 088 233 7180 of klik op de knop Ik wil een rondleiding. Wij maken dan een afspraak voor je met een medewerker van de bso. Zij zal je de ClubBB-locatie laten zien en je vragen beantwoorden.

3. Heeft de bso een wachtlijst?

Nee, meestal niet. Soms zitten bepaalde dagen vol, maar kun je wel kiezen voor een andere dag. Bel ons voor de mogelijkheden op 088-2337180 of vul het contactformulier in.

4. Hoe snel kan mijn kind bij ClubBB terecht?

Dit is verschillend. Als er op de ClubBB-locatie plek is op de dag dat jij opvang nodig hebt, dan kan je kind al heel snel starten. Maar als de gewenste opvangdag vol is, dan kan het wat langer duren.

Meld je daarom zo snel mogelijk aan. Want hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans is dat er plek is en dat je kind op de gewenste datum kan starten. Nadat je je hebt aangemeld, nemen we contact met je op. We bespreken dan welke dag of dagen je opvang nodig hebt en of er op die dagen plaats is. Is er plek? Dan reserveren we die voor je kind. Deze reservering bevestigen we via de mail. Vanaf dit moment ben je verzekerd van een plaats. 

5. Hoe meld ik mijn kind aan?

Wil je je kind meteen aanmelden? Dat kan via de knop aanmelden op deze website. Je kan natuurlijk ook bellen met onze medewerkers van kantoor via 088 233 7180.

6. Mag mijn kind eerst even wennen?

Ja, je kind mag komen wennen. Voordat de opvang start mag je kind een dagje meedraaien op de bso. Zo kan hij of zij de andere kinderen en de pedagogisch medewerkers alvast leren kennen.

Het financiële plaatje

1. Wat kost buitenschoolse opvang?

Met de kostenindicatie kun je uitrekenen wat voor jou de kosten zijn van de buitenschoolse opvang. 

2. Krijg ik kinderopvangtoeslag?

Je krijgt kinderopvangtoeslag als je voldoet aan een aantal voorwaarden. Kijk op de website van de Belastingdienst welke voorwaarden dit zijn. De hoogte van je toeslag hangt onder andere af van de hoogte van je (gezamenlijke) inkomen, het aantal kinderen en het aantal opvanguren.

3. Wat moet ik zelf administratief regelen en aanvragen?

Je hoeft niets zelf te regelen als je dat wilt. De kinderopvangtoeslag kan door Berend Botje worden aangevraagd bij de Belastingdienst. Als je in aanmerking komt voor een vergoeding van de gemeente, dan regelen wij dit ook. Wil je liever zelf de kinderopvangtoeslag aanvragen? Kijk dan bij de volgende vraag hoe dat gaat. 

4. Ik wil zelf kinderopvangtoeslag aanvragen. Hoe doe ik dat?

Kinderopvangtoeslag vraag je aan via de website van de Belastingdienst. Je hebt je DigiD nodig om in te loggen op deze website. Hier vul je de volgende gegevens in:

 • Naam en adres van de opvang*
 • Registratienummer uit het Landelijk Register Kinderopvang (LRK)*
 • Opvanguren per maand *
 • Kosten van de opvang (uurtarief)*
 • Jaarinkomen + eventueel jaarinkomen van je partner

*Deze gegevens kan je vinden op de overeenkomst die je van ons ontvangt. 

5. Wordt de kinderopvangtoeslag verrekend met mijn factuur?

Je kunt ervoor kiezen om de kinderopvangtoeslag door de Belastingdienst aan ons uit te laten betalen. Wij verrekenen deze kinderopvangtoeslag dan met het totaalbedrag van je factuur. Jij betaalt zo alleen de netto-kosten van de opvang. 

6. Waarvoor gebruikt Berend Botje onze burgerservicenummers (BSN)?

Wij zijn wettelijk verplicht de BSN te vragen van jou en je kind. De nummers gebruiken we om jullie opvanggegevens door te geven aan de Belastingdienst. De Belastingdienst heeft de BSN nodig om te kijken of ze de kinderopvangtoeslag aan de juiste persoon hebben uitbetaald. 

Praktische informatie

1. Kan mijn kind zo nu en dan een extra dag naar ClubBB?

Ja, dat kan indien de planning dit toelaat. Je kunt de extra dag aanvragen via de Berend Botje OuderApp. De locatieleidinggevende kijkt dan of er plek is op die dag. Is er plek? Dan stuurt ze jou een bericht via de OuderApp. En wij sturen daarna een aparte factuur voor deze dag. 

Wil je weten wat zo'n extra dag kost? Bel dan onze administratie via 088 233 7180.

2. Kan mijn kind naar de bso als de leerkrachten staken?

Op een stakingsdag is ClubBB de hele dag geopend. Of je hiervoor extra moet betalen, hangt af van het pakket en de vaste opvangdagen die je afneemt:

BSO Comfortpakket

 • Gratis
  Als de stakingsdag valt op een dag dat je kind normaal al naar de ClubBB gaat (vaste opvangdag).
 • Extra kosten
  Als de stakingsdag op een ander dag valt, dan kun je een extra dag aanvragen via de OuderApp. Als er plek is, kan je kind tegen betaling komen.

NSO Schoolwekenpakket

 • Extra kosten
  Je kunt een hele opvangdag aanvragen via de Berend Botje OuderApp. Als er plek is, kan je kind tegen betaling komen. 

Voorschoolse opvang

 • Extra factuur
  Je kind kan de hele dag naar de opvang als er ruimte is op de groep. Je vraagt dan een extra dag aan via de Berend Botje OuderApp. Voor de extra dag sturen we je een factuur.
 • Brengen en halen
  Je kunt je kind tussen 7:00 en 9:30 uur brengen en vanaf 16:30 weer ophalen. We vragen je om deze tijden aan te houden. Mocht je jouw kind een keertje later willen brengen of eerder willen halen, bespreek dit dan met de pedagogisch medewerker.

 

3. Hoe laat kan ik mijn kind in de schoolvakanties naar ClubBB brengen?

NSO Comfortpakket:

Kinderen die na school naar de opvang gaan, mogen in de schoolvakantie vanaf 7:00 tot uiterlijk 9:30 uur naar de opvang gebracht worden. De kinderen kunnen vanaf 16:30 uur weer opgehaald worden. In de vakanties worden veel (buiten)activiteiten georganiseerd. Het is daarom belangrijk de breng- en haaltijden aan te houden. Mocht je jouw kind een keertje later willen brengen en/of eerder willen ophalen, geef dit dan tijdig door aan de pedagogisch medewerker(s). Zij proberen daar, als het kan, rekening mee te houden.


NSO Schoolwekenpakket:

Vakantieopvang is niet inbegrepen in het opvangtarief. Op roostervrije dagen is alleen naschoolse opvang inbegrepen (extra opvang van 7:00 uur tot reguliere einde schooltijd is op aanvraag mogelijk).

VSO:

Kinderen die naar de voorschoolse opvang gaan hebben tijdens studiedagen van school recht op opvang van 7:00 uur tot het moment waarop de school op een reguliere schooldag start. Je kan op deze dagen een hele dag incidenteel (exclusief VSO) afnemen;
Heb je opvang op vakantiedagen nodig, dan kan je incidenteel een hele dag afnemen vanaf 7:00 uur.
Incidentele opvang kan je zelf bij de locatie aanvragen en is alleen mogelijk als er ruimte is op de groep. Ook op incidentele opvang heb je recht op kinderopvangtoeslag. Onze administratie geeft je graag uitleg hoe dit werkt.

4. Wanneer is de ClubBB (bso) gesloten?

Hier vind je de sluitingsdagen van de kinderdagverblijven & bso's.

5. Hoe kan ik de overeenkomst met Berend Botje opzeggen?

Je kunt de overeenkomst opzeggen door een mail te sturen naar kindercentrum@berendbotje.nl.

6. Waar kan ik het telefoonnummer van mijn opvanglocatie vinden?

Deze kun je terugvinden in de Berend Botje OuderApp. Ga onderin de menubalk naar 'Mijn locatie'. Daar zie je bovenin de contactgegevens staan.