Aanmelden kinderopvang!

Meest gestelde vragen

De oriëntatiefase

1. Is er een buitenschoolse opvang locatie in mijn woonplaats of in de buurt?

Klik hier voor een overzicht van onze buitenschoolse opvang locaties.

2. Kan ik een kijkje nemen op de locatie?

Natuurlijk kan dat. Wij raden dat zelfs aan. Je wilt toch graag zien waar uw kind straks terecht komt? Op de meeste locaties hebben wij geregeld inloopmomenten. Kijk bij de betreffende locatie of zij een inloopochtend of -avond organiseren. Je mag ook altijd een afspraak maken. Dat kan telefonisch via 088-2337180 of klik op onze website op de knop ‘Ik wil een rondleiding’. Wij zorgen dat een medewerker de tijd heeft jullie rond te leiden, onze pedagogische visie toe te lichten en jullie vragen te beantwoorden.

3. Zijn er wachtlijsten voor buitenschoolse opvang?

Of er plaats is voor jullie kind hangt af van de opvangdag of de combinatie van opvangdagen, de leeftijd van je kind en vanaf wanneer jullie opvang willen hebben. Voor de mogelijkheden kan je altijd contact met ons opnemen op nummer 088-2337180. Of laat een vraag achter op ons contactformulier.

4. Hoe lang duurt het voordat mijn kind op de BSO geplaatst kan worden?

Dit is afhankelijk van de actuele beschikbaarheid op het kinderdagverblijf. Hoe sneller je je aanmeldt, hoe meer en sneller kans op de gewenste dagen. Je bent zeker van een plaats zodra we jouw bevestiging op ons aanbod hebben ontvangen. We vinden het ook belangrijk om voor de start van de opvang kennis met elkaar te maken tijdens het intakegesprek. Wil je meer weten over de beschikbaarheid op de door jouw gewenste locatie? Neem dan gerust contact met ons op.

5. Is er plaats voor mijn kind op de buitenschoolse opvang?

Na ontvangst van het aanmeldformulier nemen wij contact met je op over de te reserveren dag of dagen en kijken we of er plaats is voor je kind. Na bevestiging van de reservering ben je verzekerd van een plaats. Meld je tijdig bij ons aan. Dit vergroot de kans op het verkrijgen van opvang op de gewenste dag(en).

6. Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor buitenschoolse opvang?

Wil je je kind meteen aanmelden? Dat kan via de knop aanmelden op deze website. Je kan natuurlijk ook bellen met ons centraal bureau op 088-2337180.

7. Hoe zit het met de wenperiode?

Je kind gaat wennen zodra de opvang is gestart. Het gaat eerst een paar keer kijken op de BSO, zodat het de andere kinderen en de pedagogisch medewerkers leert kennen.

Het financiële plaatje

1. Wat zijn de kosten voor buitenschoolse opvang?

De overheid draagt bij in de kosten voor kinderopvang. Je ontvangt daarvoor kinderopvangtoeslag. De hoogte van deze toeslag is afhankelijk van je belastbaar jaarinkomen. Wil je weten wat je zelf moet betalen? Voor een vrijblijvende berekening ga je naar de kostenindicatie.

2. Wat moet ik zelf administratief regelen en aanvragen?

Berend Botje kan, indien gewenst, kosteloos helpen bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst. De werkgeversbijdrage wordt via de Belastingdienst geregeld. Je hoeft deze niet zelf aan te vragen bij je werkgever.

Indien jullie in aanmerking komen voor een vergoeding van de gemeente dan wordt dit door ons geregeld.

3. Hoe vraag ik zelf kinderopvangtoeslag aan?

Kinderopvangtoeslag vraag je aan bij de belastingdienst via deze link, je logt op deze website in met je DigiD. Voor het aanvragen van de toeslag heb je de volgende gegevens nodig:

  • Opvangsoort (hele dagopvang / buitenschoolse opvang).
  • Aantal opvanguren per maand
  • Uurprijs
  • Landelijk registernummer kinderopvang van de opvanglocatie

Deze gegevens kan je vinden op de overeenkomst.

4. Kan de kinderopvangtoeslag verrekend worden met mijn factuur?

In veel gevallen kan de kinderopvangtoeslag uitbetaald worden aan de kinderopvangorganisatie. Wij kunnen dan de kinderopvangtoeslag verrekenen met de factuur. Je ontvangt dan van ons een netto factuur.

5. Waarom heeft Berend Botje het BSN van mij en mijn kind nodig?

Kinderopvangorganisaties zijn wettelijk bevoegd, zelfs verplicht om het Burgerservicenummer (BSN) van ouders of verzorgers en dat van hun kind te hebben. Het BSN is o.a. nodig voor de jaarlijkse aanlevering van de opvanggegevens aan de Belastingdienst (jaaropgaven). Zonder een BSN registreert de Belastingdienst de opvanggegevens niet. Dit kan ervoor zorgen dat de Belastingdienst je kinderopvangtoeslag terugeist.

Praktische informatie

1. Kan mijn kind incidenteel een dag extra opvang krijgen?

Je kan je kind incidenteel een dag extra naar de bso brengen. Dit kan als de maximale groepsgrootte niet wordt overschreden. Je kunt je aanvraag indienen via de Berend Botje-app. De kosten kan je opvragen bij onze administratie via telefoonnummer 088-2337180. Deze kosten worden apart gefactureerd.

2. Kan mijn kind naar de opvang als de leerkrachten staken?

Als de stakingsdag op een dag valt dat je kind naar de buitenschoolse opvang komt dan bieden wij deze dag een hele dag buitenschoolse opvang aan.
Heb je een comfortpakket? Dan bieden wij deze dag gratis opvang (tot maximaal 5 stakingsdagen per jaar).
Heb je een schoolwekenpakket? Dan kan je kind tegen betaling de hele dag naar de opvang, mits er plek is.

Als de stakingsdag op een dag valt dat je kind niet naar de buitenschoolse opvang komt dan kan hij/zij tegen betaling ook de hele dag bij ons terecht (mits er plek is).

Deze extra opvang kan je aanvragen via de Berend Botje-ouderapp.

3. Hoe laat kan ik mijn kind in de schoolvakanties naar de BSO brengen?

NSO Comfortpakket:

Kinderen die na school naar de opvang gaan, mogen in de schoolvakantie vanaf 7:00 tot uiterlijk 9:30 uur naar de opvang gebracht worden. De kinderen kunnen vanaf 16:30 uur weer opgehaald worden. In de vakanties worden veel (buiten)activiteiten georganiseerd. Het is daarom belangrijk de breng- en haaltijden aan te houden. Mocht je jouw kind een keertje later willen brengen en/of eerder willen ophalen, geef dit dan tijdig door aan de pedagogisch medewerker(s). Zij proberen daar, als het kan, rekening mee te houden.


NSO Schoolwekenpakket:

Vakantieopvang is niet inbegrepen in het opvangtarief. Op roostervrije dagen is alleen naschoolse opvang inbegrepen (extra opvang van 7:00 uur tot reguliere einde schooltijd is op aanvraag mogelijk).

VSO:

Kinderen die naar de voorschoolse opvang gaan hebben tijdens studiedagen van school recht op opvang van 7:00 uur tot het moment waarop de school op een reguliere schooldag start. Je kan op deze dagen een hele dag incidenteel (exclusief VSO) afnemen.
Heb je opvang op vakantiedagen nodig, dan kan je incidenteel een hele dag afnemen vanaf 7:00 uur.
Incidentele opvang kan je zelf bij de locatie aanvragen en is alleen mogelijk als er ruimte is op de groep. Ook op incidentele opvang heb je recht op kinderopvangtoeslag. Onze administratie geeft je graag uitleg hoe dit werkt.

4. Wanneer zijn de BSO-locaties gesloten?

Klik hier voor een overzicht van de sluitingsdagen van de kindercentra.

5. Hoe kan ik de overeenkomst met Berend Botje opzeggen?

Opzeggen kan schriftelijk door een mail te sturen naar kindercentrum@berendbotje.nl.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.