​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Veel bewegen & gezond eten

Op al onze locaties ligt de nadruk op veel bewegen, het liefst buiten. Juist voor schoolgaande kinderen is het belangrijk dat ze heerlijk kunnen ravotten en sportief bezig zijn. Gezond eten en drinken op vaste momenten hoort daar vanzelfsprekend bij. Kinderen zijn van nature bewegelijk en ontdekken graag. Wij zorgen voor een veilige en uitdagende omgeving én voor passende activiteiten.

Veel bewegen & gezond eten

Recente onderzoeken laten zien dat circa 15 % op de basisschool al te kampen heeft met overgewicht. Een aantal oorzaken: toename computergebruik en tv-kijken, geen vaste eetmomenten, calorierijke tussendoortjes, reclame voor ongezonde kindervoeding en –snacks en minder veilige mogelijkheden voor buitenspelen.

Berend Botje helpt graag mee om die negatieve trend te doorbreken. In het belang van de kinderen én van de maatschappij. Want een ongezonde levensstijl zorgt voor veel maatschappelijke kosten en problemen. Daarom doen we er alles aan om ‘onze’ kinderen hoe leuk en lekker het is om voldoende te bewegen en verantwoord te eten en drinken. Ook gezond leven kun je leren en je hebt er een leven lang profijt van!

Gezond leven kun je leren