​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Kinderopvang dicht bij 'thuis'

Een gastouder van Berend Botje biedt je kind een extra huis, op tijden en dagen die je in overleg afspreekt. Het is de vorm van kinderopvang die het dichtst bij ‘thuis’ ligt. Je kind heeft een eigen plekje en krijgt liefdevolle zorg en aandacht. Het betekent dat we goed kunnen inspelen op jullie omstandigheden en wensen. 

In overleg met je gastouder is veel mogelijk. Een keer wat later, een keer wat vroeger, extra of op een andere dag; in overleg kan veel. Ook opvang ’s avonds of ’s nachts is bespreekbaar. Ideaal bij onregelmatige werktijden, een eigen bedrijf of als er geen kindercentrum in de buurt is. Onze gastouders zijn gediplomeerd en voldoen aan alle wettelijke eisen. Daarnaast volgen ze bij Berend Botje regelmatig extra trainingen, cursussen en workshops.

Optimale dienstverlening
Een groot pluspunt van gastouderopvang bij Berend Botje is de inzet van onze bemiddelingsmedewerkers met hun eigen werkgebied en veel plaatselijke kennis. Ze kennen de gastouders en zoeken de gastouder die het best bij jouw gezin past. Ze zorgen dat er goede afspraken over de opvang worden gemaakt en houden regelmatig contact met hun gastouders. Om ze te begeleiden en om te zorgen dat de dienstverlening optimaal is en blijft. Ze zien er ook op toe dat aan alle eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne wordt voldaan. Een ander pluspunt is dat Berend Botje de administratie verzorgt voor jou en je gastouder.

Tamara (ouder): "Over de dienstverlening ben ik heel tevreden. Het Ouderportaal werkt gemakkelijk en alles is goed geregeld. Ik voel mij ontzorgd."

Comfortpakket of basispakket
Wij nemen jou en je gastouder graag zoveel mogelijk werk en rompslomp uit handen. Daarom hebben we een comfortpakket samengesteld, waarbij we alle zaken romdom gastouderopvang voor je regelen. Je kunt ook kiezen voor een basispakket. Wat we precies voor jou en je gastouder doen, lees je hier.

Pedagogisch beleid
Onze gastouders laten zich inspireren door diverse pedagogische stromingen, waarvan de belangrijkste Reggio Emilia is. Deze heeft als uitgangspunt dat kinderen creatieve, onderzoekende mensen zijn vol ideeën en gedachten. Kinderen zijn gericht op communicatie (o.a. spreken, muziek, beweging) en verkennen de wereld om zich heen. Kinderen leren het meest van elkaar, dus kijken en luisteren naar wat de kinderen zelf bezighoudt is van groot belang. Daar stemt je gastouder vervolgens de activiteiten op af. Dit vraagt een open en flexibele houding en zorgt voor écht contact met de kinderen. Je gastouder observeert, analyseert en documenteert de ontwikkeling van je kind. Zij deelt dit met jou, zodat je een goede indruk krijgt waar je kind mee bezig is en hoe zijn of haar ontwikkeling verloopt.

Video: Een dag bij een gastouder van Berend Botje

Ben je benieuwd hoe een dag bij een gastouder er uit ziet? In deze video geven we je een indruk!

Meer informatie?
Voor meer informatie of administratieve vragen over gastouderopvang kan je tijdens kantooruren terecht op het centraal bureau in Zwaag. Dat kan zowel mét als zonder afspraak. Wij staan je graag te woord!