​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Meest gestelde vragen

De oriëntatiefase

1. Is er een kinderdagverblijf in mijn woonplaats of in de buurt?

Klik hier voor de locaties van onze kinderdagverblijven.

2. Kan ik een kijkje nemen op de locatie?

Natuurlijk, wij raden dat zelfs aan. Je wilt toch graag zien waar je kind straks terecht komt. Je mag altijd een afspraak maken. Dat kan telefonisch via 088-2337180 of ga naar berendbotje.nl/rondleiding. Wij zorgen dat een medewerker de tijd heeft jullie rond te leiden, onze pedagogische visie toe te lichten en jullie vragen te beantwoorden.

3. Is er plaats voor mijn kind?

Als je wil weten of er een plekje is voor je kind zien wij graag een vrijblijvende aanmelding tegemoet, Je kunt je kind een jaar van tevoren aanmelden. Zes maanden voor de gewenste startdatum bekijken wij de planning en laten wij je weten of er plek is. 

4. Is er een minimum aantal dagen dat ik mijn kind naar de opvang kan brengen?

Vanuit pedagogisch oogpunt adviseren wij om je kind minimaal twee dagen naar het kinderdagverblijf te brengen. Je kind raakt met twee dagen opvang gewend aan de omgeving, de pedagogisch medewerkers en de andere kinderen in de groep. Eén dag opvang is mogelijk, maar hou er dan rekening mee dat je kind elke week weer opnieuw moet wennen. Er zit dan namelijk elke keer zes dagen tussen de opvang. 

5. Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor opvang?

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmeldenAls het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088-2337180. Wij helpen je graag. 

 

Het financiële plaatje

1. Wat zijn de kosten voor opvang op het kinderdagverblijf?

De kosten voor de opvang van je kind op het kinderdagverblijf kan je berekenen via onze vrijblijvende kostenindicatie.

2. Wat moet ik zelf administratief regelen en aanvragen?

Berend Botje kan, indien gewenst, kosteloos helpen bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst. Als je dit wil kun je dit aangeven in het aanmeldformulierDe werkgeversbijdrage wordt via de Belastingdienst geregeld. Je hoeft deze niet zelf aan te vragen bij je werkgever.

3. Hoe vraag ik zelf kinderopvangtoeslag aan?

Kinderopvangtoeslag vraag je aan via de website van de Belastingdienst. Je hebt je DigiD nodig om in te loggen op deze website. Hier vul je de volgende gegevens in:

  • Naam en adres van de opvang*
  • Opvangsoort: hele dagopvang
  • Registratienummer uit het Landelijk Register Kinderopvang (LRK)*
  • Opvanguren per maand *
  • Kosten van de opvang (uurtarief)*
  • Jaarinkomen + eventueel jaarinkomen van je partner

*Deze gegevens kan je vinden in de overeenkomst die je van ons ontvangt. 

4. Kan de kinderopvangtoeslag verrekend worden met mijn factuur?

In veel gevallen kan de kinderopvangtoeslag uitbetaald worden aan de kinderopvangorganisatie. Wij kunnen dan de kinderopvangtoeslag verrekenen met de factuur. Je dient zelf aan te geven bij de Belastingdienst dat je dit wil. Je ontvangt dan van ons een netto factuur.

5. Waarom heeft Berend Botje het BSN van mij en mijn kind nodig?

Kinderopvangorganisaties zijn wettelijk bevoegd, zelfs verplicht om het Burgerservicenummer (BSN) van ouders of verzorgers en dat van hun kind te hebben. Het BSN is o.a. nodig voor de aanlevering van de opvanggegevens aan de Belastingdienst. Zonder een BSN registreert de Belastingdienst de opvanggegevens niet. Dit kan ervoor zorgen dat de Belastingdienst de kinderopvangtoeslag terug eist.

Praktische informatie

1. Kan mijn kind incidenteel een dag extra opvang krijgen?

Je kan je kind incidenteel een dag extra naar het kinderdagverblijf brengen. Dit kan als de maximale groepsgrootte niet wordt overschreden. Je kunt je aanvraag indienen via de Berend Botje OuderAppJe kunt de extra opvang voldoen met de vouchers die je jaarlijks ontvangt van Berend Botje. Als je vouchers op zijn kun je ervoor kiezen om de extra opvang op factuur te voldoen. De kosten voor de extra opvang worden dan apart gefactureerd. Over de extra opvang kun je zelf kinderopvangtoeslag aanvragen.   

2. Wat moet ik doen als ik dagen wil ruilen of extra opvang wil aanvragen?

Dit kan via de Berend Botje OuderApp.

3. Hoe zit het met de wenperiode?

De overgang van thuis naar het kinderdagverblijf is voor je kind een hele ervaring. Je krijgt van ons alle informatie om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen. De eerste halve dag wennen mag in overleg plaatsvinden voor startdatum van de overeenkomst. Deze halve dag is bij voorkeur op een overeengekomen opvangdag. Is dit niet mogelijk, dan mag je kind ook op een andere dag wennen. Voorwaarde is dat de vaste mentor van het kind aanwezig is. Een tweede halve dag en de daarop volgende hele wendag vinden plaats na de startdatum van de overeenkomst. Deze wenmomenten zijn altijd op de overeengekomen opvangdagen.

4. Wat als mijn kind ziek is of ziek wordt?

Voor meer informatie over wat te doen in geval van ziekte, verwijzen we je naar onze huisregels.

5. Wanneer zijn de kindercentra gesloten?

Klik hier voor een overzicht van de sluitingsdagen van de kindercentra. 

6. Hoe kan ik de overeenkomst met Berend Botje opzeggen?

Opzeggen kan schriftelijk door een mail te sturen naar kindercentrum@berendbotje.nl. Graag horen wij wat de reden van de opzegging is. Er geldt een opzegtermijn van één maand.

7. Ik geef borstvoeding. Hoe kan ik dit combineren met kinderopvang bij Berend Botje?

Borstvoeding geven en kinderopvang is uitstekend te combineren. Werk je in de buurt van het kinderdagverblijf? Dan kun je tijdens de opvangdag gerust langskomen om te voeden. Maar ook als je niet in de gelegenheid bent om langs te komen, kan je kind borstvoeding drinken. In elke locatie is een koelkast aanwezig waar jouw afgekolfde borstvoeding bewaard kan worden. Ook is er de mogelijkheid om extra voorraad in de vriezer te bewaren. Om de borstvoeding op te warmen, maken wij gebruik van een flesverwarmer. Je kunt bij de pedagogisch medewerker aangeven hoeveel en hoe vaak je kind mag drinken.

8. Waar kan ik het telefoonnummer van mijn opvanglocatie vinden?

Deze kun je terugvinden in de Berend Botje OuderApp. Ga onderin de menubalk naar 'Locatie'. Daar zie je bovenin de contactgegevens staan.