Aanmelden kinderopvang!

Samen spelen

Bij peuteropvang is je kind minimaal twee of meer dagen per week welkom voor een korte of lange ochtend opvang. Bij een lange ochtend eet je kind gezellig mee tussen de middag. Zowel bij het brengen (meestal tussen 08:00 en 08:45 uur) en het halen (vanaf 11:15 of 12:15 uur) is er een overdracht met de medewerkers. Kijk voor de openingstijden van jouw locatie op de locatiepagina.

Samen spelen

Peuters willen graag ‘zelf doen’. Zélf een broodje smeren, al zit er in het begin meer op het bord dan op de boterham. Wij kijken dus vooral naar wat ze zelf kunnen of willen. Zo helpen we ze om hun eigen vaardigheden te ontdekken. Peuters houden ook van rollenspel. ‘Dan was jij de prinses en ik het paard.’ Zo ontdekken ze ook dat je samen kunt werken en dat je van de ander nieuw dingen leert. Wij zorgen altijd voor meerwaarde. Zo is tekenen leuk én goed voor de fijne motoriek en is met een bal spelen leuk én goed voor de grove motoriek. Samen speelgoed delen en uitwisselen leidt tot een besef van ‘hoe het hoort’.

Je peuter speelt en ontdekt bij ons met leeftijdsgenootjes en kan dingen doen die thuis toch wat lastiger zijn. Lekker vies worden in de modder bijvoorbeeld. Samen een camping bouwen, met z’n allen naar de speeltuin, muziek maken, een echte geit op de groep. Peuters gaan ook aan de slag met thema’s en pikken zo spelenderwijs veel nieuwe woorden en begrippen op. Niet te vergeten: peuters zijn enorm beweeglijk, dus zorgen we dat ze hun energie kwijt kunnen. Rennen, klauteren, elkaar besluipen, overal opklimmen, rondrijden op een fietsje. Dat gaat wel eens met vallen en opstaan. Dat hoort erbij, zo ontdekken ze hun grenzen. En er is altijd iemand in de buurt om te ze te troosten.


Spelen en ontdekken in een vertrouwde, veilige, éxtra wereld