Aanmelden kinderopvang!

Samen spelen, leren en ontdekken

Heb jij een zoon of dochter van (bijna) 2 of 3 jaar? Kom dan eens kijken hoe leuk het is bij de peuterspeelgroepen van Berend Botje! Wist je dat kinderen die naar de peuteropvang gaan de stap naar de basisschool veel makkelijker maken? Op de peuterspeelgroep, voorheen peuterspeelzaal, doen kinderen van 2 tot 4 jaar veel nieuwe vaardigheden op. Door samen te spelen, zingen, luisteren, dansen en knutselen, leren de kinderen contact met elkaar maken, samenwerken en samen delen.

Samen spelen, leren en ontdekken

Voorbereiden op basisschool
Peuters willen graag ‘zelf doen’. Wij kijken dus vooral naar wat ze zelf kunnen of willen. En de kinderen kijken vooral naar elkaar om zo veel van elkaar te leren. We helpen ze om hun eigen vaardigheden te ontdekken. Peuters gaan ook aan de slag met thema’s en pikken zo spelenderwijs veel nieuwe woorden en begrippen op. Hierdoor bereiden ze zich onbewust voor op de volgende stap in hun ontwikkeling; de overstap naar de basisschool.

Veel spelen, klimmen en klauteren
Niet te vergeten: peuters zijn enorm beweeglijk, dus zorgen we dat ze hun energie kwijt kunnen. Rennen, klauteren, elkaar besluipen, overal opklimmen, rondrijden op een fietsje. Dat gaat wel eens met vallen en opstaan. Dat hoort erbij, zo ontdekken ze hun grenzen. En er is altijd iemand in de buurt om te ze te begeleiden, stimuleren én troosten.

Tijden peuteropvang
Bij onze peuteropvang is je kind minimaal twee of meer ochtenden per week welkom voor een korte of lange ochtend opvang. Meerdere dagen per week kan dus ook. Bij een lange ochtend eet je kind gezellig mee tussen de middag.

Zowel bij het brengen (meestal tussen 08:00 en 08:45 uur) en het halen (vanaf 11:15 of 12:15 uur) is er een overdracht met de medewerkers. Ook werken we op alle peuterspeelgroepen met de Berend Botje-app, waardoor je op de hoogte blijft van alle bijzonderheden, via foto’s mee kan kijken op de groep en snel contact hebt met de pedagogisch medewerkers op de locatie. Kijk voor de openingstijden van jouw locatie op de locatiepagina.

Meer informatie of aanmelden voor peuteropvang?
Meer weten over peuteropvang, kinderopvang of gastouderopvang? Bel ons gerust via 088-2337000. Of maak hier een afspraak voor een persoonlijke rondleiding.