​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Speels, creatief en stimulerend

Heb jij een zoon of dochter van (bijna) 2 of 3 jaar? Kom dan eens kijken hoe leuk het is bij de peuterspeelgroepen van Berend Botje! Wist je dat kinderen die naar de peuteropvang gaan de stap naar de basisschool veel makkelijker maken? Op de peuterspeelgroep, voorheen peuterspeelzaal, doen kinderen van 2 tot 4 jaar veel nieuwe vaardigheden op. Door samen te spelen, zingen, luisteren, dansen en knutselen, leren de kinderen contact met elkaar maken, samenwerken en samen delen.

Speels, creatief en stimulerend

Voorbereiden op basisschool

Peuters willen graag veel ‘zelf doen’. Wij kijken dus vooral naar wat ze zelf kunnen of willen. En de kinderen kijken vooral naar elkaar om zo veel van elkaar te leren. We helpen ze om hun eigen vaardigheden te ontdekken. Peuters gaan ook aan de slag met thema’s en pikken zo spelenderwijs veel nieuwe woorden en begrippen op. Hierdoor bereiden ze zich onbewust voor op de volgende stap in hun ontwikkeling; de overstap naar de basisschool.

Veel spelen, klimmen en klauteren

Niet te vergeten: peuters zijn enorm beweeglijk, dus zorgen we dat ze hun energie kwijt kunnen. Rennen, klauteren, elkaar besluipen, overal opklimmen, rondrijden op een fietsje. Dat gaat wel eens met vallen en opstaan. Dat hoort erbij, zo ontdekken ze hun grenzen. En er is altijd iemand in de buurt om te ze te begeleiden, stimuleren én troosten.

Kinderen leren het meest van elkaar, daarom kijken en luisteren wij naar wat de kinderen bezighoudt en stemmen de activiteiten daar op af. Dit vraagt een open en flexibele houding en zorgt voor écht contact met je kind. Onze pedagogisch medewerkers observeren, analyseren en documenteren het onderzoeksproces van je kind. Zij delen dit met jou, zodat je een goede indruk krijgt waar je kind mee bezig is en hoe zijn of haar ontwikkeling verloopt.

Tijden peuteropvang

Je kind is twee ochtenden per week van harte welkom op de peuteropvang. Soms is het mogelijk meerdere ochtenden per week te komen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Zowel bij het brengen (meestal tussen 08:15 en 08:45 uur) en het halen (vanaf 12:15 of 12:30 uur) is er een overdracht met de medewerkers. Ook werken we op alle peuterspeelgroepen met de Berend Botje-app, waardoor je op de hoogte blijft van alle bijzonderheden, via foto’s mee kan kijken op de groep en snel contact hebt met de pedagogisch medewerkers op de locatie. Kijk voor de openingstijden van jouw locatie op de locatiepagina.

Meer informatie of aanmelden voor peuteropvang?

Meer weten over peuteropvang, kinderopvang of gastouderopvang? Bel ons gerust via 088-2337000. Of maak hier een afspraak voor een persoonlijke rondleiding.

Bekijk hieronder een leuke impressie van onze peuterspeelgroepen!