​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Dagindeling

Onze peutergroepen werken met een mix van vaste rituelen en wisselende groepsactiviteiten. En daarnaast zorgen we voor voldoende rust en aandacht voor de individuele activiteiten en wensen van de peuters.

Dagindeling

Dagindeling peuterspeelgroep

Iedere ochtend beginnen we zodra iedereen binnen is met een kort momentje in een kring. Zo krijgen de kinderen allemaal even de kans om iets leuks te vertellen en worden ze zich bewust van wie er nog meer aanwezig zijn. Daarna gaan we individueel of in groepjes met de kinderen aan de slag en komen we later nog een keer bij elkaar voor een gezond tussendoortje.

Doordat de dagindeling op een vaste manier is opgebouwd wordt de dag ‘voorspelbaar’ voor de kinderen. Dit helpt ze om overzicht te houden en dit geeft de peuters een gerust gevoel. Deze duidelijkheid biedt voldoende ruimte om ook spontane acties te ondernemen, zonder dat het onoverzichtelijk of chaotisch wordt.

Activiteiten op de peuterspeelgroep

We maken regelmatig uitstapjes en werken aan de hand van wisselende thema’s. Zo ontwikkelt je peuter spelenderwijs zijn of haar sociale vaardigheden, motoriek en concentratie. Ons uitgangspunt is altijd dat we kijken en luisteren naar wat de peuters zelf bezighoudt. Daarop stemmen we het thema af en daarmee de groepsactiviteiten én de individuele spelmomenten. Je kind krijgt altijd de kans om zelf iets te ondernemen.

Onze peutergroepen zijn plekken om te spelen, ontmoeten, stimuleren, ontwikkelen, signaleren en vooral plezier te hebben.

Vind hier een peuterspeelgroep in jouw buurt!