​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Even wennen

De eerste paar keer naar de peuterspeelgroep kan voor een kind erg spannend zijn. De ene rent de eerste keer direct naar het speelgoed en stort zich in de groep, de andere vindt het spannend en kijkt eerst even de kat uit de boom. Daar houden we altijd rekening mee, want ieder kind is uniek. We zorgen er samen met de andere kinderen voor dat je peuter zich snel thuis voelt.

Even wennen

Rondleiding en intakegesprek
Vooraf kunnen jullie altijd een rondleiding krijgen op de locatie en we beginnen altijd met een uitgebreid intakegesprek. Zo leren we elkaar goed kennen en maken we een plan om het wennen op de groep zo goed mogelijk te laten gaan. In overleg kan je kind bijvoorbeeld eerst een uurtje komen in plaats van meteen een hele ochtend.

Na een paar weken worden jullie uitgenodigd voor een evaluatiegesprek, we zijn natuurlijk erg benieuwd of jullie tevreden zijn met de opvang en of het aan jullie verwachtingen voldoet. Hiervoor ontvangen jullie tijdig een uitnodiging. Als er echt belangrijke punten zijn om te bespreken dan horen we het uiteraard altijd zo snel mogelijk, neem dan contact op met de medewerker op de groep. 

10-minuten gesprekken
Bij Berend Botje draait alles om het welzijn van het kind. Wij betrekken je daar graag bij door regelmatig even bij te praten. We nodigen je daarom eens per jaar ook uit voor een 10-minutengesprek. Dan bespreken we hoe jouw kind en jij de opvang beleven. En horen wij graag hoe het thuis gaat.

Op de groep is er altijd extra aandacht voor de nieuwkomer én voor jou. Berend Botje leert jullie graag kennen en helpt jullie wennen.