​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Meest gestelde vragen

De oriëntatiefase

1. Is er een locatie in mijn woonplaats of in de buurt?

Klik hier voor een overzicht van al onze locaties.

2. Kan ik een kijkje nemen op de locatie?

Natuurlijk, wij raden dat zelfs aan. Je wilt toch graag zien waar je kind straks terecht komt. Je mag altijd een afspraak maken. Dat kan telefonisch via 088-2337180 of ga naar berendbotje.nl/rondleiding. Wij zorgen dat een medewerker de tijd heeft jullie rond te leiden, onze pedagogische visie toe te lichten en jullie vragen te beantwoorden.

3. Is er plaats voor mijn kind?

Als je wil weten of er een plekje is voor je kind zien wij graag een vrijblijvende aanmelding tegemoet, Je kunt je kind een jaar van tevoren aanmelden. Zes maanden voor de gewenste startdatum bekijken wij de planning en laten wij je weten of er plek is. 

4. Is er een minimum aantal dagen dat ik mijn kind naar de opvang kan brengen?

Vanuit pedagogisch oogpunt hanteren wij minimaal twee dagdelen. Je kind raakt met twee dagdelen opvang gewend aan de omgeving, de pedagogisch medewerkers en de andere kinderen in de groep.

5. Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor opvang?

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmeldenAls het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088-2337180. Wij helpen je graag. 

Het financiële plaatje

1. Wat zijn de kosten voor peuteropvang?

De kosten voor de opvang van je kind kun je berekenen via onze vrijblijvende kostenindicatie.

2. Wat moet ik zelf administratief regelen en aanvragen?

Berend Botje kan, indien gewenst, kosteloos helpen bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst. Als je dit wil kun je dit aangeven in het aanmeldformulierDe werkgeversbijdrage wordt via de Belastingdienst geregeld. Je hoeft deze niet zelf aan te vragen bij je werkgever.

Indien jullie in aanmerking komen voor een vergoeding van de gemeente dan wordt dit door ons geregeld.

3. Hoe vraag ik zelf kinderopvangtoeslag aan?

Kinderopvangtoeslag vraag je aan via de website van de Belastingdienst. Je hebt je DigiD nodig om in te loggen op deze website. Hier vul je de volgende gegevens in:

  • Naam en adres van de opvang*
  • Opvangsoort: peuterspeelgroep
  • Registratienummer uit het Landelijk Register Kinderopvang (LRK)*
  • Opvanguren per maand *
  • Kosten van de opvang (uurtarief)*
  • Jaarinkomen + eventueel jaarinkomen van je partner

*Deze gegevens kan je vinden in de overeenkomst die je van ons ontvangt. 

4. Kan de kinderopvangtoeslag verrekend worden met mijn factuur?

In veel gevallen kan de kinderopvangtoeslag uitbetaald worden aan de kinderopvangorganisatie. Wij kunnen dan de kinderopvangtoeslag verrekenen met de factuur. Je dient zelf aan te geven bij de Belastingdienst dat je dit wil. Je ontvangt dan van ons een netto factuur.

5. Waarom heeft Berend Botje het BSN van mij en mijn kind nodig?

Kinderopvangorganisaties zijn wettelijk bevoegd, zelfs verplicht om het Burgerservicenummer (BSN) van ouders of verzorgers en dat van hun kind te hebben. Het BSN is o.a. nodig voor de aanlevering van de opvanggegevens aan de Belastingdienst. Zonder een BSN registreert de Belastingdienst de opvanggegevens niet. Dit kan ervoor zorgen dat de Belastingdienst de kinderopvangtoeslag terug eist.

Praktische informatie

1. Vanaf welke leeftijd is mijn kind welkom op de peuteropvang?

Kinderen van 2 t/m 4 jaar zijn welkom op de peuteropvang voor minimaal twee dagdelen. 

2. Hoe zit het met de wenperiode?

De overgang van thuis naar de peuteropvang is voor je kind een hele ervaring. Je krijgt van ons alle informatie om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen. We beginnen altijd met een uitgebreid intakegesprek en maken een plan om het wennen op de groep zo goed mogelijk te laten gaan. In overleg kan je kind bijvoorbeeld eerst een uurtje komen in plaats van meteen een hele ochtend.

3. Wanneer zijn de locaties gesloten?

Klik hier voor de sluitingsdagen.

4. Hoe kan ik de overeenkomst met Berend Botje opzeggen?

Opzeggen kan schriftelijk door een mail te sturen naar kindercentrum@berendbotje.nl. Graag horen wij wat de reden van de opzegging is. Er geldt een opzegtermijn van één maand.

5. Waar kan ik het telefoonnummer van mijn opvanglocatie vinden?

Deze kun je terugvinden in de Berend Botje OuderApp. Ga onderin de menubalk naar 'Locatie'. Daar zie je bovenin de contactgegevens staan.