​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Even voorstellen

Berend Botje is een van de grotere aanbieders van professionele kinderopvang in Noord-Holland. We verzorgen de opvang van meer dan 3.500 kinderen, verdeeld over meer dan 60 locaties en ruim 300 gastouders. Berend Botje biedt alle soorten kinderopvang: kinderdagverblijf, peuterspeelgroep, buitenschoolse opvang (= voor- en naschoolse opvang) en gastouderopvang.

Even voorstellen

Al dertig jaar zorgen we in onze regio met liefde en passie voor de best mogelijke kinderopvang. In die tijd is er veel veranderd in ons vakgebied, de koers van Berend Botje is echter hetzelfde gebleven: gaan voor kwaliteit. Dit streven naar kwaliteit vind je op alle vlakken terug binnen onze organisatie:

  • We werken alleen met professionele, goed opgeleide, gediplomeerde medewerkers
  • We richten onze opvanglocaties met zorg in, zowel binnen als buiten
  • We ondersteunen en begeleiden onze medewerkers volgens de nieuwste inzichten
  • We besteden veel aandacht aan goede contacten met ouders en gastouders
  • We bieden de kinderen een onvergetelijke tijd, waarin ze spelenderwijs leren

3 x oog voor ontwikkeling
Op de eerste plaats komt altijd het kind en dan vooral de ontwikkeling van het kind. Wij zorgen dat kinderen zich thuis voelen en van daaruit de wereld gaan ontdekken. Vanuit hun natuurlijke nieuwsgierigheid, ontwikkelen ze hun vaardigheden en talenten.

We hebben oog voor de ontwikkeling van onze medewerkers. We zorgen o.a. via cursussen, opleidingen en workshops dat ze continu geschoold worden in hun vakgebied. Daardoor kunnen ouders én kinderen rekenen op de best mogelijke, professionele kinderopvang.

We blijven ons ook als organisatie ontwikkelen. Dat doen we door continu in te spelen op maatschappelijke en economische veranderingen én door een actieve rol te spelen als het gaat om de toekomst van de kinderopvang. We praten, denken en beslissen mee en hebben daarvoor goede contacten met onder meer het onderwijs, diverse gemeenten en landelijke adviescommissies.

Waardering voor Berend Botje
Dankzij onze vernieuwende werkwijze én persoonlijke aandacht is Berend Botje regionaal en landelijk bekend. Zo ontwikkelden wij een franchiseformule voor zelfstandig ondernemerschap van gastouders (Franch & Free Plus), die door ruim honderdtwintig gastouderbureaus in Nederland is overgenomen. Onze directeur, Alien Alberts, werd o.a. hiervoor in 2003 genomineerd voor de Managementprijs Kinderopvang Nederland.

Kinderopvang Berend Botje won de Westfriesland Méér Ondernemingsprijs 2007.

Op 25 juni 2010 ontving Alien Alberts een koninklijke onderscheiding. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, onder meer vanwege haar vele verdiensten op het gebied van kinderopvang.

In 2011 was Berend Botje een van de finalisten voor de prijs Beste Onderneming van Noord-Holland 2010/2011 en mochten we de publieksprijs in ontvangst nemen.

Alien Alberts is in 2012 gekozen tot Topvrouw van Noord-Holland in de categorie Zakelijk. Deze verkiezing werd georganiseerd door het Noordhollands Dagblad.

In 2016 werden we in het zonnetje gezet als Proud Partner van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Westfriesland. De reden is dat Berend Botje als onderneming een groot sociaal hart toont. We zijn dan ook trots op het bijbehorende MVO schildje.

In 2017 werden wij tijdens de Opiness Kinderopvang Awards op basis van klantbeoordelingen uitgeroepen tot ‘Beste Kinderopvangketen van Nederland’! Klanten beoordeelden ons gemiddeld met het mooie cijfer 8,8. 

In 2018 werden we voor de tweede keer op rij tijdens de Opiness Kinderopvang Awards uitgeroepen tot 'Beste kinderopvangketen van Nederland'! Klanten beoordeelden ons deze keer met gemiddeld een 8,9! Wederom een prachtig cijfer.

Sinds 2019 is Kinderopvang Berend Botje Great Place to Work gecertificeerd. Great Place to Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen een organisatie. Dit doet zij door middel van een medewerkersonderzoek en de analyse van de organisatiecultuur.

Sinds maart 2020 behoort Kinderopvang Berend Botje tot de Top 10 Best Large Workplaces, benoemd door Great Place to Work. Een toelichting hierop: 'Kinderopvang Berend Botje heeft na een eerste deelname aan Great Place To Work direct een plek bij de Top 10 Best Workplaces behaald. Ontwikkeling staat vooral centraal bij deze organisatie. Ze kijken met een positieve en flexibele blik naar het talent van mensen. Er is veel aanbod qua ontwikkelingsmogelijkheden zowel vakinhoudelijk als op de soft skills. De organisatie straalt zachtheid en warmte uit, zowel naar de kinderen als naar de medewerkers. De medewerkers voelen ook zelf dat hun werk echt betekenis heeft.'