Aanmelden kinderopvang!

Aandacht voor Nationale Voorleesdagen bij Berend Botje

28-01-2015

Op de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen van Berend Botje is volop aandacht besteed aan de Nationale Voorleesdagen. Tijdens het voorleesontbijt hebben diverse speciale gasten voorgelezen uit het prentenboek van dit jaar: "Boer Boris gaat naar zee" van Ted van Lieshout en Philip Hopman.

Aandacht voor Nationale Voorleesdagen bij Berend Botje

Leerzaam en leuk
Met de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen wordt aandacht gevraagd voor het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling van kinderen. Voorlezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip bij kinderen. Behalve leerzaam is voorlezen vooral ook erg leuk! Of het nu gaat om een mooi verhaal vlak voor het slapengaan of overdag samen een prentenboek bekijken, voorlezen is voor kinderen een feestje.
Ook op de opvanglocaties van Berend Botje zijn we veel bezig met (voor)lezen, en niet alleen tijdens de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen zit standaard in het dagprogramma. We doen er alles aan om het (voor)lezen en de taalvaardigheid bij kinderen te stimuleren. Berend Botje is ook lid van het Westfries Bondgenootschap tegen Laaggeletterdheid en draagt daarmee actief bij aan het signaleren en verminderen van laaggeletterden in West-Friesland.

Speciale voorleesgasten
In het kader van de Nationale Voorleesdagen hebben diverse speciale gasten voorgelezen op de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. In Hoorn-Huesmolen kwam Demi van The Voice Kids langs, in Edam kwamen twee heuse voorleeskampioenen die vroeger zelf op het kinderdagverblijf hadden gezeten voorlezen. De kinderen luisterden ook aandachtig naar een aantal wethouders: Joset Fit in De Bloesem in Wognum, waar de kinderen van peuterspeelzaal De Speulboet bij aanwezig waren, Hans Tigges op peuterspeelzaal Hummelhof in Nibbixwoud en Samir Bashara op het kinderdagverblijf van Berend Botje in Hoorn-Centrum. Maar favoriet waren toch wel de brandweer en de echte boeren en boerinnen die vertelden over Boer Boris.

Terug naar overzicht